Izvor:
13.03.2017 u 22:25
0

TRAŽIO PIŠTOLJ DA SE ZAŠTITI: Šaranović uzalud prijavio da mu se sprema ubistvo!

Da­ni­lov­gra­đa­nin Slo­bo­dan Ša­ra­no­vić (79), ko­ji je ubi­jen prek­si­noć u Bu­dvi, ne­ko­li­ko me­se­ci ra­ni­je pri­ja­vio je Vi­šem dr­žav­nom tu­ži­la­štvu u Pod­go­ri­ci da mu se spre­ma li­kvi­da­ci­ja. Ša­ra­no­vić je, pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, Vi­še dr­žav­no tu­ži­la­štvo u Pod­go­ri­ci, kao i bu­dvan­sku po­li­ci­ju, oba­vie­stio da je nje­mu ne­po­zna­ta oso­ba u de­cem­bru pro­šle go­di­ne po­ku­ša­la da ga ubi­je, ali da je u po­sled­njem mo­men­tu od­u­sta­la. In­ci­dent se do­go­dio sve­ga ne­ko­li­ko da­na po­što je sa­da po­koj­nom Da­ni­lov­gra­đa­ni­nu uki­nut pri­tvor, na­kon če­ga se po­sle du­žeg vre­me­na na­šao na slo­bo­di.

Njegov branilac, advokat Zoran Piperović, kazao je da ne zna šta se dešavalo sa Šaranovićem poslednjih meseci. Na pitanje da li je Šaranović morao imati zaštitu policije i tužilaštva, Piperović je rekao da je „to pitanje na koje bi trebalo da odgovore iz policije i tužilaštva…

Tačno je da je višem državnom tužiocu tokom saslušanja saopštio da mu je ugrožena bezbednost ali da ne želi njihovu pomoć, zašto mu je oni ipak nisu pružili oni treba i da saopšte. Kazao je i da je od Centra bezbednosti Budva tražio dozvolu za nabavku i nošenje pištolja. Pitao sam ga šta će mu to, on mi je rekao da to nije posao za advokata već za njega. Šta se dešavalo dalje ne znam, jer se od 8. decembra nismo gledali – kazao je Piperović.

Is­tra­ži­te­lji su is­pi­ti­va­li ovaj slu­čaj, ali Ša­ra­no­vić, upr­kos ovoj pri­ja­vi, ni­je do­bio po­li­cij­sko obez­bje­đe­nje ka­ko bi sa­ču­vao ži­vot. Po­li­ci­ja je pro­ve­ri­la nje­go­vu pri­ču, tra­ži­la snim­ke ka­me­ra sa me­sta gde se do­go­dio in­ci­dent. Ipak, nad­le­žni mu ni­­su obez­bie­di­li stal­nu prat­nju ni­ti je pa­tro­la po­li­ci­ja nad­gle­da­la zgra­du u ko­joj ži­vi, a gde je Ša­ra­no­vić i ubi­jen.

Ša­ra­no­vić je kra­jem de­cem­bra pri­ja­vio tu­ži­la­štvu i po­li­ci­ji da mu je mla­đi mu­ška­rac pri­šao na uli­ci i upe­rio pi­štolj u nje­go­vom prav­cu. Tvr­dio je i da je taj mla­dić imao na­log da ga li­kvi­di­ra, ali da je od to­ga ubr­zo od­u­stao. Ta­da je tvr­dio da mu je na­pa­dač pri­znao da ima za­da­tak da ga ubi­je. Na­kon to­ga, na­pa­dač mu je pre­dao pi­štolj i mo­bil­ni te­le­fon. Ša­ra­no­vić je oruž­je i te­le­fon pre­dao po­li­cij­skim in­spek­to­ri­ma, ali se na­kon to­ga ni­ko od zva­nič­nih in­sti­tu­ci­ja ni­je ogla­ša­vao ka­ko bi po­tvr­di­li da se slu­čaj do­go­dio i da li su na te­le­fo­nu ili pi­što­lju na­šli tra­go­ve ko­ji bi ot­kri­li iden­ti­tet na­pa­da­ča.

Ša­ra­no­vić je iz Cen­tra bez­bed­no­sti Bu­dva, na­kon što je od nje­ga uze­ta iz­ja­va, upu­ćen u Vi­še dr­žav­no tu­ži­la­štvo u Pod­go­ri­ci, gde je sa­slu­šan. To­kom is­pi­ti­va­nja tvr­dio je da ne po­zna­je mla­di­ća ko­ji mu je pri­šao, ali da zna ko ga je po­slao. On, me­đu­tim, ni­je že­lio da tu­ži­o­cu ot­kri­je ko ga je po­slao, sa­op­štiv­ši da će to rie­ši­ti sam.
Mo­tiv pri­ja­ve mu je, ka­ko je is­pri­čao, sum­nja da su oruž­je i mo­bil­ni te­le­fon ko­je mu je mla­dić pre­dao even­tu­al­no bi­li pred­met iz­vr­še­nja ne­kog kri­vič­nog de­la ko­je bi mo­gli nje­mu na­pa­ko­va­ti.
Ša­ra­no­vić je ubi­jen prek­si­noć oko 22 sa­ta u bu­dvan­skom na­se­lju Du­bo­vi­ca. Na­pa­da­či su na nje­ga is­pa­li­li vi­še od 15 hi­ta­ca, na­kon če­ga su po­be­gli. Sa­da po­koj­ni Da­ni­lov­gra­đa­nin vra­ćao se pre­ma zgra­di u ko­joj ži­vi. U ne­po­sred­noj bli­zi­ni sa­če­ka­li su ga na­pa­da­či ko­ji su bi­li u auto­mo­bi­lu i ko­ji su za­pu­ca­li u nje­go­vom prav­cu ne osta­vlja­ju­ći mu mo­guć­nost da pre­ži­vi.

Ša­ra­no­vić je po­vre­da­ma pod­le­gao na li­cu me­sta, a nje­go­va že­na je is­tr­ča­la na uli­cu ka­da je za­ču­la puc­nje. Iz po­li­ci­je su na­kon ubi­stva sa­op­šti­li da in­ten­ziv­no ra­de na ra­sve­tlja­vanju ovog do­ga­đa­ja, ali ni­­su na­ve­li da li ima­ju tra­go­ve ko­ji bi mo­gli uka­za­ti na po­či­ni­o­ca de­la. Ipak, ka­ko „Dan” sa­zna­je, is­tra­ži­te­lji su za­klju­či­li da se ra­di o du­go i de­talj­no spre­ma­noj li­kvi­da­ci­ji. Na­pa­da­či su zna­li ku­da se kre­će Ša­ra­no­vić, a ne­sum­nji­vo su ima­li do­ja­vu ka­da će do­ći is­pred zgra­de ka­ko bi iz­vr­ši­li li­kvi­da­ci­ju.
Is­tra­ga o ubi­stvu Ša­ra­no­vi­ća ide u vi­še pra­va­ca, a po­li­ci­ja je pret­hod­na dva da­na sa­slu­ša­la vi­še oso­ba, me­đu ko­ji­ma je naj­vi­še pri­pad­ni­ka jed­nog bar­skog kla­na.
Ša­ra­no­vić je pro­veo sko­ro tri go­di­ne u pri­tvo­ru zbog sum­nje da je na­ru­čio i or­ga­ni­zo­vao ubi­stvo Ni­ko­le Bo­jo­vi­ća, bra­ta vo­đe „ze­mun­skog kla­na” Lu­ke Bo­jo­vi­ća, i Mi­lo­ša Vi­da­ko­vi­ća u Bu­dvi. Vi­ši sud ra­ni­je je, po tre­ći put, op­tu­žni­cu pro­tiv Ša­ra­no­vi­ća i Ko­ljen­ši­ća vra­tio Vi­šem dr­žav­nom tu­ži­la­štvu na do­ra­du.M.V.P.

Tra­žio pi­štolj da se za­šti­ti

Zna­ju­ći da mu se spre­ma li­kvi­da­ci­ja, Slo­bo­dan Ša­ra­no­vić de­se­tak da­na pre ne­go je ubi­jen, pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, tra­žio je do­zvo­lu za no­še­nje oruž­ja. Iako je na taj na­čin na­me­ra­vao da se za­šti­ti, Mi­ni­star­stvo unu­tra­šnjih po­slo­va od­bi­lo je taj za­htjev, prie sve­ga zbog po­stup­ka za ubi­stva ko­ji se vo­dio pro­tiv nje­ga.

Dan.me
Foto:Facebook

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter