Izvor:
23.03.2017 u 05:19
0

Medicinski odbor: SMRT MALOG RADENKA (8) JE TEŠKA ZA VEŠTAČENJE!

Veštačenje smrti malog Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka kod Loznice, koji je preminuo od sepse posle preloma ruke, još traje u sudskomedicinskim odboru Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

Naime, Osnovno javno tužilaštvo u Loznici može da nastavi rad na ovom slučaju tek pošto dobije mišljenje i nalaz veštaka, a upit je poslalo pre dva meseca.

– Naš odbor po pravilniku o radu zaseda jednom mesečno. Tada se rezultati iznose pred komisiju, a potom se šalju u nadležne institucije. Ovo je ozbiljan slučaj i dva meseca uopšte nije dugo. Jednu komisiju čini više lekara iz različitih struka, od sudskih veštaka do kardiologa. Svi su oni ozbiljni ljudi, koji i predaju na Medicinskom fakultetu. Sve druge informacije o ovom slučaju predstavljaju poslovnu tajnu – rečeno je za Kurir iz sudskomedicinskog odbora u Novom Sadu.

Milan, otac preminulog mališana, kaže da su mu odmah najavili da veštačenje može potrajati duže zbog obima posla, a obično traje od 15 do mesec dana.

Sad se vraćam iz suda i rekli su mi da će biti do kraja ovog meseca. Jeste potrajalo, ali verujem da će uskoro biti gotovo i da će sve uraditi kako treba – rekao je Nikodinović.

U Tužilaštvu u Loznici potvrdili su da im još nisu dostavljeni rezultati stručnog veštačenja koji su zatraženi 23. januara, ali i da to razumeju pošto je slučaj delikatan.

Tačno je da veštačenje u složenijim predmetima traje i po nekoliko meseci, a ovaj slučaj to svakako jeste. Znali smo u startu da može potrajati. Nastojaću da kontaktiram sa odborom ovih dana i vidim može li se učiniti nešto da se veštačenje uradi malo brže, s tim da, pre svega, bude temeljno i valjano – izjavio je javni tužilac Zoran Nestorović za Kurir.

Izvor: Kurir
Foto: Kurir

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter