Izvor:
26.03.2017 u 00:10
0

KONAČNO: Lokalizovan požar na Kosovu!

Požar koji je sinoć zahvatio brdo Sokolica kod Zvečana na severu Kosova je lokalizovan, a u gašenju požara pored vatrogasaca danas su učestvovali i helikopteri Kfora.

Pozar je zahvatio šumu i nisko rastinje.

U podnožju ovog brda je naselje Rudare, a iznad su i selo Boljetin i srednjovekovni manastir Sokolica.

Iz Kfora je večeras saopšteno da je od 21:00 sati u petak Kfor angažovan na pružanju podrške lokalnim zajednicima u gašenju požara.

Tri helikoptera, koji pripadaju kontigentima SAD-a i Švajcarske, izveli su preko 60 naleta, koji su na zemlji koordinisani od strane pripadnika KFOR-ovog Združenog regionalnog odreda Sever (JRD(n)) u tesnoj saradnji sa lokalnim vlastima i Vatrogasnom brigadom iz Mitrovice.

Visoki nivo profesionalizma, posvecenosti i predanosti svih ucesnika u ovoj operaciji su osigurali zaštitu manastira i uspešan ishod ove kompleksne aktivnosti, navodi se u saopštenju.

Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter