Izvor:
27.03.2017 u 18:41
0

Uhapšeni šverceri: POKUŠALI DA PROKRIJUMČARE 44 KILOGRAMA TARTUFA!

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Batrovci zaplenili preko 44 kilograma crnog tartufa, saopštila je danas Uprava carina. Carinici su tartufe otkrili u nedelju u kabini kamiona beogradskih registarskih oznaka, koji je natovaren vinom od svežeg grožđa bio na putu ka Hrvatskoj.

S obzirom na prirodu prekršaja, tartufe je odmah preuzela inspekcija Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, dok je 33-godišnjeg vozača kamiona iz Šida preuzela policija i protiv njega će biti pokrenut i krivični postupak.

Kamion je na izlazu iz zemlje na osnovu analize rizika izdvojen za detaljnu kontrolu, mada je vozač prethodno tvrdio da osim robe koju prevozi u tovarnom delu nema ništa da prijavi.

Carinici su prilikom detaljanog pregleda kamionske kabine, na gornjem krevetu pronašli dve putne trobe i u njima 22 kese u kojima se nalazilo ukupno 44,482 grama crnog tartufa.


Reč je o podzemnoj gljivi koja važi za izuzetan gastronomski delikates, zbog čega dostiže visoku cenu na zapadnom tržištu.

Te gljive su zaštićena vrsta, pa je njihov izvoz strogo kontrolisan, što znači da je za legalan izvoz neophodno posedovati adekvatne dozvole. Oni koji na tome, pak, žele brzo da zarade i zaobiđu propise, neretko ove gljive krijumčarskim vezama otkupljuju i distribuiraju na zapad, napominje se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter