Izvor:
27.03.2017 u 21:28
0

SRBIJA VRATILA FRANCUZIMA VIOLINU: Ukrao ju je čovek iz Prijepolja, a otkriven je zbog male greške!

Skoro dve godine pošto je ukradena iz jednog stana u Parizu, violina vredna 300.000 evra, pronađena u Srbija, biće uskoro vraćena vlasnijku, pošto je predata nadležnima u Beogradu, naveli su iz francuske ambasade.

Vredni instrument nestao je iz stana u Parizu u provali koja se dogodila 8. juna 2015. godine. Lopovi su odneli odeću i nakit, ali je violina bila daleko najvrednija i procenjena je na oko 300.000 evra, navodi izvor blizak istrazi. Napravio ju je Filipo Faser, renomirani italijanski konstruktor violina koji je francuskim istražiteljima obezbedio ključne informacije.

Nije prošlo ni mesec dana od pljačke, violinar iz Breše, sa severa Italije, primio je imejl od nepoznatog pošiljaoca, Srbina koji mu je zatražio da mu proceni violinu. Pošiljalac je poslao i fotografije isntrumenta. Faser je kontaktirao jednog pariskog kolegu koji je alarmirao vlasnika. Srpsku policiju su kontaktirale francuske kolege i oni su ušli u trag pošiljaocu imejla iz Prijepolja.

Violina je pronađena u septembru 2015. godine, u pretrazi kuće Srbina čiji identitet policija nije saopštila.

Pošto je ispoštovana procedura u takvim slučajevima, violina je predata predstavnicima ambasade Francuske u Beogradu.

Na ceremoniji predaje instrumenta, srpski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i francuska ambasadorka u Beogradu, Kristin Moro, pohvalili su policijsku saradnju dve zemlje.

– Ambasadorka Moro je navela da se slična saradnja već dogodila pre nekoliko godina, kada je u pitanju bila slika Kloda Monea, ukradena u Francuskoj. Pronašla ju je srpska policija – navodi se u saopštenju.

Telegraf.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter