Izvor:
29.03.2017 u 18:51
0

Sećate ga se iz „RANA“: POTRESNA ISPOVEST MAJKE KAKO JE ZAISTA UMRO PINKI

Prošlo je 17 godina od smrti mog sina! U početku je vreme tako sporo prolazilo, a bol pritiskao! Teško mi je i danas da se prisetim toga – započinje za Kurir svoju ispovest Milunka Tašić, majka glumca Dušana Pekića Pinkija, koji je preminuo u 19. godini, na služenju vojnog roka u Kraljevu. U obdukcionom nalazu piše da je smrt nastupila zbog gušenja usled udisanja želudačnog sadržaja. Moj Dušan bi preživeo samo da ga oficir nije ostavio da spava jer mu je bio miljenik
– Radim u školi s decom s potrebnim potrebama kao defektolog, pa su mi posvećenost i druženje s njima pružali ljubav i davali smisao daljem životu! Trudila sam se da svu decu prihvatim kao svoju i da im pružim brigu i pažnju.

Milunka je tek pre nekoliko godina otkrila da postoje Pinkijeve fan stranice, i zahvalna je na tome što njen sin i dalje živi u sećanju ljudi.
– Dušan je bio omiljen u društvu, a i među ženskim svetom! Imao je dosta simpatija i nekoliko devojaka! Sa Anom je odrastao i davala mu je snagu. Njegova devojka Jelena Janković bila je puna života, kao i on. Žao mi je što odavno nemam nikakav kontakt s njom, volela bih da se čujemo – kaže Milunka.

Poslednji susret

Ona se prisetila i tog kobnog 26. marta 2000, kad su joj javili da je izgubila sina.
– Dobio je novu ulogu, ali smrt je bila brža. Bio je u Kraljevu u vojsci. Prethodnog dana bila je zakletva. Preterao je s pićem! Kad smo se rastali, otišao je sa drugom do susednog grada i nastavio da pije. Vratili su se oko ponoći u kasarnu. Kad je ujutru oficir budio vojnike iz njegove sobe, svi su morali da ustanu. Njega je ostavio da spava jer mu je bio miljenik, a i inače se teško budio – kaže Milunka i dodaje:

Da ga je oficir probudio kad i ostale vojnike, i sad bi bio živ, ali nije! Kasnije, oko osam sati, neko je ušao da nešto uzme i čuo da krklja! Tad su svi pojurili da ga spasu, ali bilo je kasno! U obdukcionom zapisniku piše da je smrt nastupila usled gušenja, zbog udisanja želudačnog sadržaja! „U grlu, dušniku i glavnim dušnicama nalazi se obilna količina želudačnog sadržaja, koja skoro u potpunosti ispunjava njihov lumen i u kome su prepoznatljivi delići polusvarene hrane.“ Nakon 17 godina sam se usudila da pročitam taj nalaz.

Nesrećna majka nikoga ne krivi za njegovu smrt.
– Nesrećan splet okolnosti. Živeo je brzo i kratko, ali ispunjeno. Želeo je da upiše glumu i bio je počeo da se priprema. Dušan je bio veličina jer je voleo ljude! Bio je spreman da sve podeli s drugima – odeću, hranu, a kad nisu imali gde, dovodio ih da prespavaju. Nekad sam se zbog toga ljutila! On je bio milostiviji, zato valjda još opstaje u srcima mnogih, a to je korak do večnosti – zaključuje Milunka.

Pinkijev prvi i poslednji film „Rane“ Milunka dugo vremena nije mogla da pogleda.
– Kad sam prvi put to uspela, htela sam da budem sama. Danima nakon toga nisam htela u društvo! I živ je, a i nije. Kako da ga pomilujem po licu, čujem njegov glas… Ipak, to je samo gluma, nije on.

Ljubomir Radanov KURIR

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter