Izvor:
07.04.2017 u 02:43
0

Slučaj Ćuruvija: ŠEŠELJ TRAŽIO PARE DA OTKRIJE UBICU!

Lider SRS javio se posle raspisivanja nagrade i hteo je novac tvrdeći da je ubica Kurak, kaže Mihajlović

Bivši ministar policije Dušan Mihajlović otkrio je juče da mu je lider radikala Vojislav Šešelj tražio novac kako bi otkrio ko stoji iza ubistva novinara Slavka Ćuruvije.

Mihajlović, je i drugog dana svedočenja u Specijalnom sudu u postupku protiv optuženih za likvidaciju Slavka Ćuruvije ostao pri navodima da je smatrao da je krivična prijava trebalo da bude podneta protiv pokojnog pripadnika JSO Luke Pejovića, kog je jedini očevidac zločina Branka Prpa prepoznala.

Prpi su, kako je objasnio, pokazane i fotografije optuženih Miroslava Kuraka i Ratka Romića, ali njih nije prepoznala.

– Moja glupa odluka je bila da raspišem nagradu za informacije o ubistvima na Ibarskoj magistrali, ubistvima Ivana Stambolića i Slavka Ćuruvije. Šešelj se javio i tražio pare, tvrdeći da je ubica Kurak, ali policija nije raspolagala takvim informacijama – pročitala je sudija deo Mihajlovićeve izjave, pri kojoj je bivši prvi čovek policije juče ostao.

Podsetimo, optužnicom je Miroslav Kurak, koji je u bekstvu, optužen da je pucao u Ćuruviju, dok se za krivično delo terete još i Ratko Romić, Milan Radonjić i Radomir Marković.

Mihajlović je juče ostao pri navodima da je bilo sumnje da je Služba državne bezbednosti na neki način umešana.

– Da li vam je neko pretio u vezi sa ovim svedočenjem? – pitao ga je Radomir Marković.

– Ne – odgovorio je Mihajlović.

Optuženi Radomir Marković konstatovao je da smatra da je Mihajlović neiskren u svedočenju jer je kao ministar „držao sve konce u svojim rukama“, a sada tvrdi da se ničega ne seća.

Šešelj je nedavno izjavio da su Ćuruviju ubili Đinđićevi ljudi.

– Ubio ga je neko ko se spremao za 5. oktobar, ko je hteo da to ubistvo pripiše Miloševiću. Ko je, saznaće se. A da je bio blizak Đinđiću, ja to znam unapred. Znam ko je to, ali ne mogu još da kažem dok ne prikupim čvrste dokaze. Znate da jedva čekam da to obelodanim. Još skupljam dokaze, ali sumnjam na nekog. Dokazaću ko ga je ubio. Postoje sumnjivi tipovi i vrlo su povezani sa Đinđićem. Svi će se šokirati ko je to – rekao je Šešelj za Kurir.

kurir.rs
Foto: arhiva, youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter