Izvor:
11.04.2017 u 18:53
0

Velika akcija u Šidu: UHAPŠENO 200 ILEGALNIH MIGRANATA!

U atarima Opštine Šid noćas su snage UBPOK uz podršku policije PU Sremska Mitrovica izvele opsežnu akciju hapšenja 200 migranata, od kojih većina ilegalno boravi u Srbiji, među kojima ima i registrovanih u Prihvatnom centru u Šidu sa krivičnim i prekršajnim prijavama.

Hapšenje je usledilo nakon zahteva Opštinskog veća Šida i mene kao predsednika upućenom nadležnim republičkim organima o hitnom rešavanju gorućeg problema sa migrantima i zatvaranja Prihvatnog centra u Šidu, sa kapacitetom od 200 mesta, a u kome je boravilo preko 500 migranata. Noćas je u njivama u šidskom ataru uhapšeno 200 migranata, od kojih je njih 180 odmah autobusima prevezeno u Preševo, dok je 20 migranata procesuirano – kaže za Blic predsednik Opštine Šid Predrag Vuković.

Akciji su, kako nezvanično saznajemo prisustvovali i Aleksandar Vulin sa saradnicima i najviši policijski službenici.

O sudbini Prihvatnog centra za migrante u Šidu u narednim danima odlučivaće nadležne republičke instucije, a predviđene su dve opcije: potpuno zatvaranje Centra, na čemu instistira Opština Šid, ili će u njemu ostati samo sto migranata i to nemoćni, žene i deca.

– Bili smo dobri domaćini, ali su se migranti, nažalost po naše građane, pokazali u najvećem broju slučajeva kao loši gosti, krali, fizički se obračunavali međusobno, ali i sa građanima. Prošle godine migrant je nožem ranio mladića, meštanina jednog sela šidske opštine, a poslednji incident od pre nekoliko dana, kada je migrant sa sekirom upao u kuću u Šidu u momentu kada su tamo bile same dve devojčice, kap je koja je prelila čašu, kategoričan je Vuković. U preostala dva Prihvatna centra na teritoriji šidske opštine Adaševcima i Principovcu, u kojima trenutno boravi oko 1.500 migranata, do sada nije bilo problema – kažu nadležni.

BLIC

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter