Izvor:
11.04.2017 u 22:47
0

Italijani u poteri za „ruskim Rambom“ iz Subotice: UBIO DVOJE LJUDI, PA POBEGAO U ŠUMU!

Srbin Igor Vaclavić (41) iz Subotice, koga je italijanska policija prozvala „ruski Rambo” jer je u Moskvi služio vojsku, već devet dana najtraženiji je čovek zbog surovog dvostrukog ubistva i jednog ranjavanja.

Prvog dana aprila ubio je Davida F. (52), vlasnika bara u Bolonji, jer mu nije predao novac. Nakon pljačke, pobegao je u obižnju šumu, gde ga je primetio čuvar, koji je pokušao da ga uhapsi, ali je i njega ubio.

– Nakon saznanja da se krije u šumi, 19 policajaca je krenulo u akciju hapšenja. Tom prilikom, Igor je upucao jednog od njih. Ono što su policajci na terenu saznali jeste da tu šumu poznaje kao svoj džep. Teško ga je uhapsiti jer je obučen za snalaženje u šumskim uslovima, što je usavršio tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije. Zanimljivo je što ga ni policijski psi nisu nanjušili – pišu italijanski mediji.

U potragu za „ruskim Rambom“ uključene su i helikopterske jedinice, ali on je još u bekstvu. Policija sumnja da je naoružan sa dva pištolja i da je jedan od najopasnijih kriminalaca.

Italijanskoj policiji jasno je da se živ neće predati, pa organi reda gledaju da budu što oprezniji pri njegovom hapšenju. Vaclavić slovi za surovog lopova koji je spreman da ubije i za malo novca, a kamoli kada mu je život ugrožen.

– Igor Vaclavić je prema policijskim saznanjima bio član najsurovije italijanske bande koja nosi naziv „Pandek”, a koju su činila četiri muškarca koji su poreklom sa prostora stare Jugoslavije. Njima se na teret stavlja pet razbojništava na prostoru stare Bolonje – prenose italijanski mediji.

Kako pišu italijanski mediji, Igor Vaclavić je prvi put u njihovoj zemlji uhapšen pre tačno deset godina. Tada je prilikom jedne pljačke farmera gađao samostrelom. Dobio je tri godine zatvora. Međutim, čim je izašao iz zatvora, prilikom jednog razbojništva ponovo je ranio čoveka. Osuđen je na pet godina. Tada je, navodno, Italija htela da ga vrati Rusiji, ali su oni rekli da nije njihov državljanin, već da je iz Srbije.

alo.rs
Foto: arhiva, alo.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter