Izvor:
13.04.2017 u 16:40
0

OBELEŽENO DVE DECENIJE BADŽINOG UBISTVA: istraga stoji, niko ne traži ubicu! (VIDEO)

Vreme prolazi, ali je bol večan. Ne prođe dan a da ga ne pomenemo. Ne mogu da verujem da je prošlo toliko godina, rekla je za Kurir Tanja, ćerka Radovana Stojičića Badže, nekadašnjeg načelnika resora javne bezbednosti (JB), koja je sa porodicom i prijateljima na Novom groblju u Beogradu obeležila 20 godina od ubistva.

Porodica i prijatelji nekadašnjeg načelnika javne bezbednosti tvrde da istragu njegove likvidacije niko ne pominje, kao i da sumnjaju da će ubica biti uhvaćen.

Stojičić je ubijen u noći između 10. i 11. aprila 1997. godine, pred očima sina Vojislava (32), u restoranu „Mama mija“ u Resavskoj ulici. Njegova ćerka Tanja kaže da se od ubistva do danas nije mnogo toga promenilo, ali i da joj je drago što još postoje ljudi koji se sećaju njenog oca.

Istraga stoji

– Oni pravi bili su sa nama i ostali. To je bitno – kaže Tanja.

Njena majka Jelena Stojičić dodaje da jednako, kao i Stojičićeva smrt, boli činjenica da ni danas nije pronađen ubica i da niko nije odgovarao za ubistvo.
– Poslednji put su me zvali u policiju 2001, od tada nismo dobili nijednu novu informaciju. Sramota je da njegovo ubistvo i istragu niko više i ne pominje, kao što je slučaj s nekim drugim ubistvima. Deo mene veruje da se zna ko je ubica, ali opet sumnjam da će to ikada biti objavljeno – objašnjava Jelena Stojičić i dodaje da smatra da je svaki ljudski život jednako vredan.

Rafali u „Mama miji“

Ona dodaje da je u vreme ubistva Stojičić bio na funkciji u policiji i da je najpre zbog toga bilo neophodno rasvetlili slučaj.
– S druge strane, bio je patriota, sportista, sačuvao je ljudske živote na Kosovu. Tužno je kada blate njegovo ime, a mogu to jer, nažalost, mrtva usta ne govore – rekla je Stojčićka.

Podsetimo, pre 20 godina Stojičić je sedeo u manjoj sali restorana s prijateljem, carinskim službenikom Milošem Kurdulijom. Za stolom do njih sedeo je Badžin sin Vojislav. U restoran pun gostiju upao je napadač s vunenom kapom preko lica. Gostima je naredio da legnu na pod i popeo se do manje sale, u kojoj je sedeo Badža.

Ubica je ispalio sedam hitaca ka Stojičiću, od kojih ga je pogodilo šest. Potom je pobegao ispaljujući još tri hica u izlog restorana.

Malo tragova

Radovan Stojičić ubijen je u 46. godini, na samo nekoliko stotina metara od zgrade MUP i u neposrednoj blizini britanske i libijske ambasade. Oružje, motiv, kao i ime ubice do danas su ostali u domenu spekulacije. Sahranjen je na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana.

Izvor. Kurir
Foto: YouTube Printscreen/Mumin Bosna

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter