Izvor:
22.04.2017 u 02:24
0

RUDARI UPOZORAVALI NA MUĆKE: Direktor Resavice u kafani spiskao 4,5 miliona?!

Ogorčeni radnici tvrde da je Stevan Dželatović, koji je uhapšen zbog mita od 30.000 evra, odgovoran za sumnjive tendere, rasprodaju imovine i trošenje para u restoranima.

Radnici rudnika „Resavica“ još prošle godine upozoravali su da je direktor Stevan Dželatović, koji je u sredu uhapšen zbog primanja mita od 30.000 evra, odgovoran za sumnjive tendere i bagatelnu rasprodaju imovine. Ipak, kao vrhunac bahatosti naveli su da je jednoj kafani u Beogradu platio račune od čak 4,5 miliona dinara.

Sve ovo oni su naveli u dopisu premijeru Aleksandru Vučiću u novembru 2016. godine, u kome su naveli primedbe na rad javnog preduzeća „Resavica“. Dopis je prosleđen Ministarstvu privrede u dalju nadležnost, a njegovi službenici Dželatoviću kako bi se izjasnio o primedbama, ali je u međuvremenu uhapšen, i to na delu. Ovo pismo dobili su na uvid i naši novinari.

Dželatović je priveden pre dva dana zbog sumnje da je tražio i primio 30.000 evra od V. M. da bi njegovom ocu isplatio 300.000 evra na ime sudske presude. U pismu radnika i ovaj slučaj bio je naveden kao sumnjiv.
Radnici su ukazivali da je sporan i iznos naknade štete porodice V. M. zbog oštećenja na njenim objektima koju je odredio sud. Naime, oni tvrde da „Resavica“ nije uradila sve što je mogla da presudu obori, a da je kod te porodice išao na doček jedne Nove godine u Pariz – kaže naš sagovornik blizak zaposlenima.

Ipak, vrhunac bahatosti direktora je, prema njihovim tvrdnjama, trošenje para u kafani.
Platio je račune u jednoj beogradskoj kafani od čak 4,5 miliona dinara, ali je i svom pomoćniku za korporativnu bezbednost, koji je sklon alkoholu, takođe platio kafanske račune, i to u iznosu od 350.000 dinara, a omogućio mu je i ekstremnu reprezentaciju – tvrdi se u ovom dopisu.

Radnici su se takođe žalili da je „Resavica“ oštećena prodajom imovine koju privatni izvršitelji plene po tužbama radnika.
Oni su naveli da se ugalj, otpadno gvožđe i bakar prodaju i za samo 30 odsto onoga što vrede, a prodata imovina, ugalj pre svega, završava u rukama preprodavaca s kojima sarađuje rudnik – priča naš izvor.

Sumnjiva je, kako navode radnici, i nabavka automobila, bagera i autobusa preko privatnih firmi.

U pismu se navodi da je sumnjiv i tender za izradu jamskih prostorija, vredan više od 65 miliona dinara, jer su uslovi prilagođeni određenim firmama. Radnici smatraju da bi trebalo proveriti i tender za prevoz uglja iz rudnika do Aleksinca. Oni tvrde da se za skoro isto rastojanje prevoz plaća i do 50 odsto više, a uslugu obavlja ćerka-firma, koja je za to angažovala privatnu firmu.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter