Izvor:
22.04.2017 u 16:17
0

SRBIN PAO U IRSKOJ: Za Trijade uzgajao marihuanu!

Zoran Spasić (55) Srbin sa novozelandskim pasošem, uhapšen je u Irskoj zbog trgovine narkoticima, preneli su strani mediji. Kako navode, on je sa dvojicom saučesnika bio vlasnik laboratorije za uzgoj marihuane, a vrednost biljaka je bila čak 250.000 evra.

Uhapšeni Spasić, Malezijac Kim Wong(38) i Kinez, rodom iz Hong Konga, Kim Cheung Johnson Liao(51) dovode se u vezu sa kineskim Trijada gangom, a mediji su preneli da su uhapšeni tokom racije.

Zasad marihuane se nalazio u staroj vikotrijanskoj kući u naselju Kork. Kada su operativci ušli unutra otkrili su sobu u kojoj se nalazilo čak 300 biljaka, droga spremljena za upotrebu, osvetljenje, kao i kompletan sistem za uzgajanje. Spasić je inače državljanin Novog Zelanda, dok su njegove "kolege" britanski državljani – navodi se u medijima.

Odeljenje za suzbijanje trgovine narkotika odlučilo je da odredi pritvor za osumnjičenu grupu narko dilera.

Oni su saslušani i ostaju u pritvoru zbog sumnje da su proizvodili i trgovali narkoticima. Kimu Vongu se na teret stavlja i neposedovanje pasoša, niti bilo kakvog važećeg dokumenta. Sva trojica nisu želela da se izjasne po optužbama – navodi se u medijima.

Prema medijskim izveštajima, koji se pozivaju na reči portparola dablinske policije, narko – dileri su se juče našli pred sudom, po hitnom postupku.

Ne znamo da li su oni živeli u toj kući, ili su je samo koristili za uzgajanje marihuane.Oni su locirani u Fermoju, ali njihove adrese nam za sada nisu poznate -izjavila je portparolka policije za medije.

Zanimljivo je da se trojac ne nalazi u istim policijskim pritvorima. Tako je Malezijac smešten u Malou Garda stanici, Kinez u Kob Gardi, a Srbin je zadržan u Fermoj Garda stanici.

Policija veruje da je kuća-laboratorija "poslovala" mesec dana i određeni broj biljaka je poslat u Forenzičko-naučnu irsku laboratoriju u Dablinu na analizu – preneli su mediji.

Kurir
Foto: Facebook/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter