Izvor:
28.04.2017 u 21:42
0

Posle tri godine potere ubicu trudnice stigla pravda: Luksemburg izručio Srbiji Husovića!

Mirsad Husović izručen Srbiji. On je 2013. ubio trudnu suprugu Fikretu i teško ranio bliske rođake Denisa i Muhameda H.

NA osnovu poternice srpskih pravosudnih organa, u Luksemburgu je uhapšen i ovih dana izručen Srbiji Mirsad Husović (32) iz sela Đerekare, u opštini Tutin, na Pešteru. On je u maju 2013. godine, u šumi blizu ovog sela, hicima iz pištolja brutalno ubio trudnu suprugu Fikretu i teško ranio bliske rođake Denisa i Muhameda H. Posle zločina Husović je naoružan pobegao preko granice u Crnu Goru.

Tri godine se o Husoviću ništa nije znalo, a postojale su sumnje da se krije u Crnoj Gori, na Kosovu ili u zemljama zapadne Evrope. Međutim, za njega se ponovo "čulo" u oktobru prošle godine, kada je pod još nerazjašnjenim okolnostima, u Đerekarima, pored svoje strugare, ubijen Ismet Suljević (32), otac četvoro maloletne dece.

Za njega je, kako tvrde meštani, Husović sumnjao da je bio Fikretin ljubavnik. Nepoznati napadač je iz mraka na Suljovića otvorio rafalnu paljbu iz automatske puške. Ubica je odmah pobegao, a svi na Pešteru bili su sigurni da je u pitanju osveta i da je moguće da je ubica Mirsad Husović! Od tada u Đerekarima i na celom Pešteru svi žive u strahu, jer se prepričavalo da Husović na svom spisku za likvidaciju ima još nekoliko osoba.

Na prvom saslušanju Husović se branio ćutanjem tvrdeći da trenutno nije psihički sposoban da iznese svoju odbranu.

novosti.rs
Foto: MUP

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter