Izvor:
29.04.2017 u 14:36
0

MASAKR U BARIČU: Deda je glavni krivac za krvoproliće!

U Bariču kod Golupca juče su sahranjeni Miroslav Dačić (57) i njegova majka Rada (76), koje je u ponedeljak ujutru hicima iz pištolja ubio njihov otac i suprug, Božidar Dačić (76). Do seoskog groblja njih su ispratili Miroslavljevi sin i ćerka – Mališa i Maja, brojni rođaci, prijatelji i meštani. Dvorište kuće porodice Dačić u centru Bariča, u blizini crkve u čijem je dvorištu njihov ubica izvršio samoubistvo, bilo je tesno da primi sve koji su želeli da odaju poštu pokojnicima.

Na kapiji dvorišta porodične kuće, saučešće je primao Mališa Dačić, koji je sa sestrom organizovao sahrane oca i bake, kao i dan ranije sahranu svog dede Božidara.

Mnogo se pisalo o ovome u medijima. Ono što je nepobitno tačno jeste da je moj deda glavni krivac, on je sve ovo napravio. Ne mogu ništa više sada da kažem, molim vas da me razumete – rekao je Mališa, koji je zbog ove porodične tragedije doputovao iz Austrije.

Na sahranu majke i sina došli su i ljudi iz okoline, jer je vest o ovom zločinu i njih potresla.

Poznavali smo ovu porodicu dobro. Miroslav je celog života vredno radio, a zna se da je poljoprivreda težak posao. Izveo je dvoje dece na put i sad kad treba da uživa, ubi ga rođeni otac – rekla nam je žena iz susednog sela, držeći sveću i cveće u rukama.

Čovek pored nje, meštanin Bariča, dodaje da je i Rada bila vredna i da je ceo život stvarala za sina jedinca i unuke.

Na groblju u Bariču zatekli smo meštane koji su Dačićima pomagali kopajući rake za Miroslava i Radu, koje se nalaze odmah jedna pored druge. Grob njihovog ubice Božidara udaljen je prilično od njih i nalazi se na sasvim drugom kraju groblja. Odvojeno su postavljene i njihove umrlice po Bariču – zajedno su umrlice Miroslava i Rade, a Božidarova je istaknuta u drugom kraju sela.

Osim sina jedinca i supruge, Božidar je u ponedeljak, nakon svađe oko imovine, ubio i šuraka Pavla Živkovića (78), koji će biti sahranjen u petak, takođe na groblju u Bariču, odmah pored sestre i sestrića. Uz rođake i prijatelje, njega će iz kuće ispratiti supruga i dvojica sinova pristiglih iz Austrije sa porodicama. Pavle je bio poslednji u kojeg je Božidar pucao, a nakon toga izvršio samoubistvo u crkvenoj porti. On je pre toga pucao i u snaju Goricu (55), ali je ona preživela i pored tri prostrelne rane, i oporavlja se u požarevačkoj bolnici.

Miroslav i Rada odvojeni su od Božidara ne samo što se tiče grobnih mesta i umrlica. Naime, barjaci majke i sina, sa njihovim imenima i godinama rođenja i smrti, postavljeni su na jednoj kući, a barjak sa imenom Božidara na drugoj, ali u istom dvorištu.

Novosti
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter