Izvor:
29.04.2017 u 17:13
0

MANIJAK NAPADAO MALOLETNICE: Subotički pedofil režao na devojčice!

Osnovni sud u Subotici izrekao je presudu kojom je Ervina Engija (23) osudio na četiri godine i šest meseci zatvora zbog devet krivičnih dela nedozvoljenih polnih radnji, koje je počinio nad maloletnicama.

Maksimalna zaprećena kazna za takvo delo je pet godina, pa je, prema rečima Daniela Kovača, portparola Osnovnog suda u Subotici, dobio gotovo najvišu kaznu.

Kovač napominje da je tokom postupka sudsko-medicinskim veštačenjem konstatovano da optuženi Engi pati od „poremećaja polne, odnosno seksualne sklonosti.“
Ervin Engi je uhapšen prošle godine, u oktobru, zbog sumnje da je počinio više nedozvoljenih polnih radnji. Engi je vozeći bicikl presretao maloletnice na ulici. Zaustavljajući se pored njih, uvek bi zatražio da mu pomognu. Kada bi devojke pridržale njegov bicikl, on bi iznenada raskopčao ili skinuo odeću pred njima i obraćao im se pogrdnim rečima – kaže Danijel Kovač.

Kovač objašnjava da je Ervin Engi uhapšen posle devetog slučaja istog krivičnog dela koje je ponavljao na sličan način.

Iako nije povređivao devojčice koje je presretao, a koje su svedočile na sudu u prisustvu roditelja, sud se odlučio na takvu kaznu jer je reč o maloletnim osobama.
Sud se rukovodio zaštitom interesa maloletnih lica, a i psihijatrijsko veštačenje pedofila ukazalo je na određene poremećaje u emocijama i libidu. Da je učinio još teže krivično delo, bila bi mu izrečena mera bezbednosti, a ne osuđujuća presuda.

Ovo nije prva presuda Ervinu Engiju – prvi put je osuđen još 2012, i to zbog zlostavljanja.
U tom postupku osuđen je na tri meseca uslovne kazne, a oštećena je bila žena koja je imala četrdesetak godina. Tada je Ervin u liftu prestravio ženu, na sličan način kao što je ponovio drugih devet krivičnih dela. Uslovna kazna je podrazumevala da u roku od godinu dana ne počini ponovo krivično delo – dodaje Kovač.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter