Izvor:
29.04.2017 u 17:31
0

BIVŠI MINSITAR OPTUŽEN ZA PRONEVERU MILIJARDU DINARA: Podignuta optužnica protiv Slobodana Milosavljevića

TUŽILAŠTVO za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Slobodana Milosavljevića, bivšeg ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zbog sumnje da je zloupotrebio položaj i tako pribavio imovinsku korist od 1.040.000.000 dinara preduzeću "Maksim", čiji je vlasnik Zoran Šćepanović, inače i čelnik Fudbalskog kluba Vojvodina. Optužnica je, kako saznajemo, prosleđena Posebnom odeljenju beogradskog Višeg suda na razmatranje.

Pored Milosavljevića i Šćepanovića, istraga se vodila i protiv Dušana Protića, Milosavljevićevog pomoćnika, Zorana Radomana, člana novosadskog Gradskog odbora Demokratske stranke, Jovana Keravice, Mirjane Spasić, Ilije Radosavljevića i Musulina Gorkog. Postupak protiv njih pokrenut je 26. decembra 2015. godine, kada su privedeni u okviru antikoruptivne akcije "Rezač". Milosavljević je u pritvoru bio do 21. januara 2016. godine, sve dok nije saslušan i poslednji predloženi svedok.

Tužilaštvo tvrdi da su od decembra 2004. do kraja juna 2008. godine nezakonito menjali poljoprivredno zemljište u svojini privrednog društva "Maksim" sa državnim zemljištem u građevinskom rejonu Novog Sada čiji je korisnik bila Opšta zemljoradnička zadruga Novi Sad. Navodi se da je Milosavljević zaključio ugovor o zameni 26 hektara državnog zemljišta u građevinskom rejonu Novog Sada, čija je tržišna vrednost 1.054.000.000 dinara, za 26 hektara Šćepanovićevog zemljišta, vrednosti 13.612.063 dinara.

NE POZNAJE ŠĆEPANOVIĆA

SLOBODAN Milosavljević je tokom istrage tvrdio da nikada ništa protivzakonito nije radio, kao i da ne poznaje Šćepanovića. Objasnio je da su se sklapanjem ugovora bavile prateće službe u Ministarstvu, kao i da postoji čitav niz učesnika koji obrađuju predmet, koji na kraju dolazi kod njega na potpis.

Novosti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter