Izvor:
16.05.2017 u 19:53
0

OPTUŽENI ZA UBISTVO ĆURUVIJE I DALJE U ZATVORU: Sud odbio kućni pritvor Radonjiću i Romiću!

Specijalni sud u Beogradu ponovo je danas na suđenju odbio predlog odbrane za ukidanje pritvora dvojici optuženih pripadnika DB-a Milanu Radonjiću i Ratku Romiću, optuženim za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 1999. godine.

Sudsko veće smatra da u ovoj fazi postupka nije prihvaljiv ni predlog njihovog branioca da budu u kućnom pritvoru.

Radonjić i Romić se nalaze u pritvoru više od tri godine, odnosno od hapšenja u januaru 2014. godine.

Pored njih dvojice za ubistvo Churuvije optuženi su nekadašnji šef DB-a Radomir Marković koji služi kaznu od 40 godina zatvora i Milan Kurak, koji se nalazi u bekstvu pa mu se sudi u odsustvu.

Radonjić i Marković se terete za podstrekavanje na teško ubistvo, a Romić i Kurak za teško ubistvo.

Na današnjem suđenju ispitana su dva svedoka, a sudija Snežana Jovanović najavila je da do sredine jula planira da sasluša sve preostale svedoke.

Nastavak suđenja zakazala je za 12, 13. i 14. jun, kao i 5 i 6. jul.

Prema optužnici, Churuviju je 11. aprila 1999. godine ubio Miroslav Kurak, a saučesnik mu je bio Ratko Romić koji je drškom pištolja udario Churuvijinu prijateljicu Branku Prpu u glavu.

Kako se navodi u optužnici, Churuvija je ubijen zbog "javnog istupanja u zemlji i inostranstvu i kritike nosilaca političke vlasti, mogućnosti da utiče na javno mnjenje i delovanje opozicionih društvenih snaga, radi očuvanja postojeće vlasti".

Ubijen je u dvorištu ispred ulaza u zgradu, gde su se nalazile prostorije marketing službe Dnevnog telegrafa.

Izvor: Tanjug

Foto: Facebook/Slavko Curuvija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter