Izvor:
18.05.2017 u 19:32
0

UHAPŠEN BALKANSKI KRALJ ELITNE PROSTITUCIJE: Podvodio maloletnice političarima i sportistima!

Lanac elitne prostitucije u gradovima na Jadranu i na jahtama, izgleda da je razbijen!

Gotovo pet godina nakon podizanja optužnice, šibenski Opštinski sud napokon će moći da započne suđenje u slučaju Marija Vuletića, Dubrovčanina koji je dugo živeo u Zagrebu, a koji je optužen za podvođenje 11 devojaka starosti od 17 do 33 godine. Vuletić je, kao organizator lanca elitne prostitucije, bio uhapšen u 2012. godine, i to nakon istrage u kojoj su učestvovali policajci iz četiri policijske uprave.

Krivična prijava koju je tad zaradio teretila ga je za podvođenje devojaka iz Zagreba, Siska, Zadra i Osijeka, kojima je klijente, i to uglavnom strance, pronalazio preko interneta. Svoje usluge devojke su naplaćivale od 300 pa do čak 2.000 evra, zavisno od vrste i trajanja, a dve trećine zarade uzimao je Vuletić.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Zanimljivosti/plaza-01.jpg?m=1489587568

Pisalo se tada da je on u razdoblju od marta do 22. jula 2012. godine sa klijentima u četiri navrata dogovorio “akciju” svojih dama u dva hotela i dve porodične kuće u Zagrebu, a seksualne usluge pružale su se i na Hvaru, u Vodicama, Rogoznici, Makarskoj, Rijeci i Senju, i to na jahtama, u marinama, hotelima, apartmanima i hotelskim sobama.

Klijentima je naplaćeno najmanje 12.700 evra, a on je sebi uzeo 8.200 evra. Nije mu to bilo prvi put da je uhapšen zbog podvođenja jer je godinu pre bio u Zagrebu osuđen na sedam meseci zatvora zbog istog dela. Mediji su tad spekulisali ko su bili klijenti, spominjalo se da je među njima, osim bogatih stranaca, navodno i jedan fudbaler, kao i neki političari, ali njihova imena nikad nisu “isplivala” u javnost.

Njegove fotografije možete da pogledate OVDE.

Kako je vidljivo iz rešenja Opštinskog suda u Šibeniku kojim se odbija predlog da mu se sudi u odsutnosti, optužnica protiv njega potvrđena je 20. novembra 2012. godine. Dve i po godine slučaj je mirovao, da bi 19. marta 2015. godine protiv Vuletića bio određen istražni zatvor, pa je istog dana za njim raspisana poternica.

Istražni zatvor tada je određen jer je utvrđeno da Vuletić nema ni jedno aktivno prebivalište ni boravište u Hrvatskoj, piše Slobodna Dalmacija.

Raspolagalo se sa dve adrese, no policija je proverom utvrdila da se iz Velike Gorice odselio na nepoznatu adresu, a nije nađen ni na poslednjoj poznatoj adresi u Zagrebu. Tada je šibenski sudija, zadužena za predmet, dobila informaciju od svoje koleginice iz Siska, koja je takođe vodila postupak protiv Vuletića, da se on nalazi u Nemačkoj, na izdržavanju kazne zatvora, i da bi na slobodu trebao da izađe krajem oktobra 2015. godine.

Početkom ove godine veću Opštinskog suda dan je spis, da bi se, uz saglasnost ODO-a, odlučilo da mu se sudi u odsutnosti.

I onda, početkom maja, dolazi do obrata. Aerodromska policija sa Plesa izveštava sud da je Vuletić 25. aprila avionom iz Minhena deportovan u Zagreb, i to zbog krivičnog dela teške krađe. Vuletić je, nakon što je sleteo u Hrvatsku, odveden u Remetinec, i to zato jer mu je određen istražni zatvoru u slučaju koji se vodi pred Opštinskim krivičnim sudom u Zagrebu.

Tako je, nakon godina potrage, Vuletić napokon postao dostupan pravosudnim organima i sad ga, očigledno čeka dosta postupaka koji su bili “na čekanju”.

Izvor: Slobodnadalmacija.hr/Happytvr.rs/Telegraf

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter