Izvor:
10.06.2017 u 22:10
0

HOROR KOD PRIJEPOLJA: Mašina koja proizvodi beton otkinula stopalo radniku!

Građevinski radnik D.K. u petak je teško povređen na gradilištu u Ivanju, kada mu je mašina koja proizvodi beton otkinula stopalo leve noge.

Posle toga je hitno prebačen na hirurško odeljenje prijepoljske bolnice, gde je operisan i nije životno ugrožen.

Na lice mesta izašli su nadležni organi i izvršili uviđaj. D.K.(34) je zaposlen u GP "Rad", a nesreća se dogodila nešto posle 15 časova na radnom mestu u krugu firme.

Doktor Rajko Divac je rekao da je radnik zbrinut, odmah operisan i nije životno ugrožen.

"Pacijent se nalazi u stabilnom stanju, hiruški je zbrinut, urađena je hemostaza i zaustavljeno dalje krvarenje", kazao je dr Divac.

Jasminka Bošković, portparol Opštinskog javnog tužilaštva u Prijepolju, kazala je da su uviđaj obavili pripadnici PU Prijepolje u pratnji dežurnog tužioca Maide Iglice i inspektora za zaštitu na radu Olivera Mrdakovića.

"Povreda se dogodila u Ivanju u krugu Građevinskog preduzeća 'Rad' i tretira se kao povreda na radu. Neophodno je da se utvrde činjenice kako je došlo do povređivanja, da li su sprovedene sve neophodne mere za zaštitu na radu kao i da li je radnik bio prijavljen kod poslodavca", rekla je Boškovićeva.

Ona je dodala da će odluka da li će protiv poslodavca i odgovornih lica biti pokrenut krivični postupak biti doneta nakon što izveštaji od strane insprektora i policije budu dostavljeni tužilaštvu.

b92
Foto:Twitter/Aktuelno/net

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter