Izvor:
12.06.2017 u 14:25
0

PROGANJA ME LAŽ O SMRTI BRATA: Ispovest dečaka Uroša (11) čiji se brat pre dve godine utopio kod Bele Crkve!

Jedina mi je želja da mi se brat vrati. Sanjao sam ga, molio me je da mu pomognem. I dalje me proganja to što sam izmislio priču o otmici, iako se utopio na moje oči – kaže Uroš Ilić (11), brat Stefana (13), koji je pre dve godine stradao u reci Karaš u Banatskoj Subotici kod Bele Crkve.

Kobnog 13. juna 2015. godine Uroš je s bratom Stefanom čuvao ovce i kad su pokušali da spasu jagnje koje je upalo u reku, stariji dečak se utopio. Uroš, kako kaže, iz straha nije smeo da prizna šta se dogodilo, već je rekao da su kidnapovali Stefana. Policija, Žandarmerija i cela Srbija bili su na nogama, a telo je dva dana kasnije pronašao komšija.

Dve godine nakon tragedije Uroš kroz suze objašnjava da je pokušao da pomogne bratu.

– Video sam da je tri puta izronio iz vode, dodavao sam mu štap, ali nije mogao da ga uhvati. On bi mene izvukao da smo bili u obrnutoj situaciji. Ni ja ne znam da plivam i bilo me je strah da priđem bliže reci – kaže dečak pred majkom Gordanom i ocem Stevom.

Na pitanje zašto je izmislio priču, odgovara da ga je obuzeo strah.

– Nisam smeo da priznam mami i tati. Morao sam nešto da smislim. Gledao sam filmove u kojima otimaju decu i palo mi je na pamet da bih mogao tako nešto da ispričam. Međutim, sve se srušilo kad su pronašli Stefanovo telo, znao sam da ću morati sve da priznam – priča dete za koje psiholozi kažu da je natprosečno inteligentno.

Dečak negira da je namerno gurnuo brata.

– Svađali smo se oko toga ko će da čuva stoku i često smo se tukli. Zato sam se plašio da kažem da se utopio, jer znam da bi mene okrivili – priča Uroš, koji ove godine završava treći razred.

Kaže da nije ponosan na ono što je uradio.

– Dok ga nisu pronašli, nisam mogao da spavam. Mislio sam da moram da se držim te priče, nadao sam se da ga neće pronaći. S druge strane, izgubio sam brata, Stefan mi mnogo nedostaje. Mesec dana sam ga sanjao kako me doziva, kako me moli da mu pomognem – priča jecajući dečak.

On objašnjava da je Stefan vodio računa zajedno sa ocem o porodici i o novcu, ali i da je tu ulogu sada on preuzeo.

– Tata vodi glavnu reč u kući, ali ja brinem o novcu i da u kući ima sve što nam treba jer najbolje računam. Ponekad bude teško, ali snalazimo se, mlađa braća me slušaju – priča Uroš, koji ima još dvojicu mlađe braće i jednog starijeg, kao i dve starije sestre.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter