parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

DOBAR PLEN NA PREŠEVU: Holanđani krili 150.000 evra u ulošcima!

 

Carinici su 17. juna 2017. godine na graničnom prelazu Preševo prilikom izlazne kontrole zaplenili 130.000 neprijavljenih evra, saopštila je Uprava carina.

 

Novac su pokušali da sakriju i prokrijumčare supružnici, državljani Holandije turskog porekla, koji su prilikom susreta sa carinicima rekli da nemaju ništa da prijave osim ličnog prtljaga.

Detaljni pregled automobila „BMW“ holandskih registarskih oznaka, pokazao je da se u tom prtljagu krije i velika količina neprijavljenih deviza.

Prema navodima Uprava carina deo novca od ukupno 150.000 evra, pronađen je u najmanjoj, donjoj pregradi jedne od torbi, a ostatak je bio

sakriven u pakovanjima higijenskih uložaka, kojima je bila napunjena ta ista

torba.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, a suma od 130.000 evra je oduzeta odlukom Prekršajnog suda u Preševu, koji je supružnicima izrekao i novčanu kaznu u iznosu od 45.000 dinara.

Podsećamo da je samo tri dana ranije na carinskom punktu Merdare zaplenjeno 123.000 evra, koje su pokušali da prokrijumčare dvojica Albanaca, vozač i suvozač minibusa koji je prevozio još šest putnika iz Nemačke ka Prištini”, navode u Upravi carina.

 

Izvor: Kurir
Foto: Pixabay,  Capital.ba

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost