Izvor:
25.06.2017 u 01:52
0

Ovo je legendarni pilot koji je nastradao posle pada jedrilice!

U ataru sela Veliki Radinci, kod Sremske Mitrovice, danas oko 15 i 30 časova, srušila se vazduhoplovna jedrilica.

Na licu mesta poginuo je Aleksandar Veg, instruktor letenja, inače član Aero-kluba Sremska Mitrovica i istinska legenda našeg jedriličarstva. Tragično nastradali instruktor bio je profesor mehatronike na Mašinskom fakultetu u Beogradu, iskreno voljen od svojih kolega i studenata.

Šta se tačno dogodilo danas dok je intruktor tragao za "termalnim stubovima" sremskog neba nije jasno. Policija još nije izdala saopštenje dok je novinarima bio zabranjen prilazak mestu udesa.

Dr Aleksandar Veg rođen je 1. septembra 1959. godine u Beogradu. Jedriličarsku obuku završio je 1982. na aerodromu Lisičji jarak kod Padinske skele. Svaki vikend je provodio u Velikim Radincima na aerodromu, a i mlađi sin mu je bio jedriličar. Pamti da je jednom prilikom nad Vojvodinom u jedrilici leteo čak sedam sati.

Nastradali pilot bio je čovek koji je "stvarao pravila"letenja na ovom aerodromu. O jedriličarstvu, na veb-strani kluba, napisao je:

"Zaljubljenici u letenje, posebno jedriličarsko, kažu da je dominantan osećaj bezgranične slobode, koji vas obuzme kada se nađete u vazduhu, i da je teško uporediv sa bilo čim "ovozemaljskim". Ovaj utisak je posebno snažan kada kružite u vazduhu sa sokolovima, orlovima, ponekad rodama. To su ptice koje ne mašu krilima kada lete, već samo elegantno krstare vazduhom, upravo onako kako to čine jedrilice.

novosti.rs
Foto: pixabay.com, Aerodrom Sremska Mitrovica

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter