Izvor:
18.07.2017 u 00:34
0

SA SVADBE U HLADNU GROBNICU: Sahranjena tragično nastradala Marina Petkuc!

Marina Petkuc (20), iz Zrenjanina, otišla je da kumuje najboljoj drugarici, Klementini Virag, a danas je, uz suze i jecaje svih koji su došli da se oproste od nje, sahranjena u rodnom selu Torak, u opštini Žitište u srednjem Banatu.

Položena je u grobnicu uz svog oca Milorada. Devojku, koja je sa majkom Mirom i sestrama Vesnom i Divnom živela u Zrenjaninu, na večni počinak ispratili su njeni najbliži, rodbina i prijatelji iz Velikog Torka, Zrenjanina i kolege sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, na kojem je studirala.

O nesrećnoj Marini meštani govore da je bila divna devojka, lepa i učtiva. Niko nije mogao ni da zamisli da će ovako tragično završiti svoj tek započeti život.

– Imala je velike planove, kao i svaki mladi čovek, sve je to nestalo u jednom trenu, nje više nema – kaže jedan od momaka koji su je poznavali.

U istom danu služen je pomen Marinelu Vukovanu (42) u Malom Torku, u parohijskom domu. Marinel je smrtno stradao u istoj saobraćajnoj nesreći, ali kao vozač, nakon prevrtanja automobila "mazda" kojim je upravljao. Njegova sahrana je 18. jula u 10 časova. Marinelova majka Viorika, nije želela nikakav kontakt sa predstavnicima medija. Pokojni Marinel bio je u invalidskoj penziji jer je pre mnogo godina nakon pada sa motora zadobio je tešku povredu leve ruke koja mu je bila van funkcije. U Torku je živeo sa ćerkom i sinom, koji je u istoj saobraćajnoj nesreći povređen i zbog toga je bio je na lečenju u novosadskoj bolnici.

Prema priči mladića, koji je bio u automobilu iza vozila kojim je upravljao Marinel i auta u kojem je kao putnik bila Marina, dva vozila koja su bila ispred njegovog, samo su u trenu nestala sa druma, pri velikoj brzini. Posledice su bile strašne, a jedno malo banatsko selo zavijeno je u crno.

Dokazi upućuju ka vozaču "mazde"

Svi dosadašnji dokazi upućuju da isključivu odgovornost za saobraćajnu nesreću kraj Bačkog Gradišta u kojoj je poginulo dvoje, a povređeno šestoro ljudi, snosi vozač "mazde".

Kako saznajemo, policijski uviđaj je samo potvrdio izjave očevidaca. Vozač "mazde" zrenjaninskih tablica, Marinel Vukovan, pokušao je preticanje "pežoa" novosadskih registarskih tabli i, iz za sada neutvrđenog, razloga, izgubio kontrolu nad vozilom. Udario je u zadnji trap "pežoa" i bukvalno ga zgurao sa puta. Oba automobila su se preturala i završila u jarku pored puta. Pretpostavlja se da je Vukovan izgubio kontrolu nad svojim automobilom jer mu je iz suprotnog pravca naišlo drugo vozilo.

Nakon obdukcije, za vreme koje će biti urađena i toksikološka analiza i utvrdili da li je vozač "mazde" imao alkohola u krvi, policija će slučaj zatvoriti. Rezultati se, kako saznajemo, očekuju u utorak tokom prepodneva.

U Nadalju, mestu Klementine Virag, devojke iz čijih svatova su se vraćali putnici oba vozila, i juče je vladao šok. Ona sama je i dalje pod budnim okom lekara, zbog trudnoće i posledica koje udari iz nesreće i stres koji je usledio posle mogu da ostave na nju.

– Svi su u strahu za njenu braću, Davida i Kristijana. Obojica su na intenzivnoj nezi još uvek – priča rođaka Viragovih.

Veći deo porodice juče je otputovao u Torak, gde je sahranjena Klementinina kuma i devojka Davora Vesića, vozača "pežoa" i kuma.

– Još uvek slike sa svadbe nije uneo u kuću. Samo me pogleda i kaže: "Ma šta će mi te slike?" – priča njegova majka.

Kako saznajemo na Institutu za majku i dete, Vukovanov sin J.V, koji je bio zbrinut sa težim povredama, juče je otpušten na kućno lečenje. Nakon sestre i zeta, brigu o njemu trebalo bi da preuzme majka, koja je krenula iz Nemačke put Toraka.

David Virag (17), koji je zadobio povrede slezine i pluća, i dalje se nalazi na intenzivnoj nezi Dečije bolnice i teškog je, ali stabilnog stanja. Nujegov brat Kristijan (19), koji leži na intenzivi Urgentnog centra, takođe je stabilno.

Blic
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter