Tragedija se dogodila u utorak oko 17 časova. Stojkovićevo telo su, nakon lokalizovanja požara, pronašli pripadnici Vatrogasne jedinice Srbac.

– Tokom gašenja šumskog požara vatrogasci su na sredini njive, preko koje je prešla vatrena stihija, pronašli beživotno telo G. S. iz Srpca. Uviđajem je utvrđeno da je stradao usled gušenja dimom – rekla je portparol PU Gradiška Vesna Divljanović.

Kako saznajemo u policiji, Stojković je kobni dan palio korov na njivi kada je požar velikom brzinom krenuo da se širi, zahvativši i obližnju šumu. Budući da nije na vreme izašao iz požarišta Stojković je u jednom trenutku ostao okružen vatrom. U pokušaju da se spase udahnuo je dosta dima usled čega se ugušio.

Nakon ove tragedije PU Gradiška apelovala je na građane da prilikom paljenja korova budu oprezni i da ne dozvole da usled nemara i nepažnje izazovu požare koji mogu da ugroze život i imovinu građana.

UPOZORENjE

PU Gradiška upozorava građane da će, u okviru svojih ovlašćenja, preduzimati mere protiv svih lica koja izazivaju požare u kojima se ugrožavaju život i zdravlje ljudi, te pričinjava materijalna šteta.