Izvor:
03.08.2017 u 16:49
0

SAHRANJEN VATROGASAC MILAN RMUŠ: Otac i majka više nemaju ni suza ni glasa, lelek im je paralizovao grla!

Uz taktove svečanog orkestra i zvuk sirene juče je sahranjen vatrogasac Milan Rmuš (36), koji je u subotu podlegao teškim povredama, zadobijenim u požaru u fabrici kartona na Adi Huji.

Stotine ljudi, među njima mnogobrojne kolege koje su došle u uniformama, ispratile su heroja spasioca na večni počinak, koji se kobnom požaru 19. jula na Adi Huji, našao prvi u nizu prilikom gašenja i zadobio najteže opekotine. Jedna porodica ostala je bez sina, brata, muža i oca četrnaestomesečnog Dragana, a druga bez saborca u vatrogasnoj brigadi.

– Kada bismo mogli, s tvojim mentalnim sklopom, ne bismo plakali za tobom. Za junacima se ne plače, o njima se pišu pesme, epovi, romani i istorija. Sve iskapane suze i one preostale koje nam mute oči su neizrecivi muk za tvojom mladošću, samo su znak naše slabosti i nedostojnosti tvog života – rekao je Milanov kum.

– Otac i majka više nemaju ni suza ni glasa. Lelek im je paralizovao grla – bio je deo govora.

Među stotine ožalošćenih, dugu kolonu činile su plave uniforme njegovih kolega. Izajve saučešća porodici su danas dali i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić, šef vatrogasne brigade Mile Jovičić, zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

– Kolegama u vatrogasnoj brigadi ostavljaš upražnjeno mesto najboljeg među najboljima. Tvoj nasmejani lik svakodnevno je prkosio smrti – nastavio je Milanov kum.

Muk i suze najmilijih prekrili su groblje skoro do samog kraja.

– Vrati se kući, sine, kod Dragana svoga – nije izdržala njegova majka.

Blic
Foto: Arhiva/Facebook/Milan Rmuš

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter