Izvor:
09.08.2017 u 19:42
0

CARINICI OSTALI U ŠOKU: Pokušali da devize prošvercuju u DEČIJEM JASTUKU!

Carinici su danas na graničnom prelazu Gradina sprečili dvojicu turskih državljana da iz Srbije iznesu 60.000 neprijavljenih evra skrivenih u dečjem jastuku, saopšteno iz Uprave carina.

Slučaj je zabeležen u jutarnjim časovima, kada je na prelaz pristigao automobil marke "mercedes", nemačkih registarskih oznaka, kojim su iz Nemačke u Tursku putovali 41-godišnji vozač u pratnji sina i jedne rumunske državljanke.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, odgovorili su da nemaju ništa sem ličnih stvari, kao i da sa sobom ne nose veći iznos deviza.

Uprkos izjavi putnika, u traci obezbeđenoj video-nadzorom izvršen je detaljan pregled automobila i prtljaga. Tada je na vozačevom sedištu primećen, naizgled previše napunjen, dečji plišani jastuk.

Sumnja carinika da se u unutrašnjosti jastuka nalazi neuobičajeni sadržaj potvrđena je rašivanjem, kada je u njemu pronađeno 80.000 evra u apoenima od po 500 evra, navodi se u saopštenju.

Budući da su putnici izjavili da novac pripada vozaču i njegovom sinu, njima je vraćeno po 10.000 evra, a kako nisu posedovali Potvrdu o unosu stranog efektivnog novca u Srbiju, ostatak od 60.000 evra privremeno je zadržan, do okončanja prekšrajnog postupka.

Uprava carina podseća da se gotovo identična zaplena odigrala sredinom jula, na istom graničnom prelazu, kada su carinici pronašli devize koje su dvojica turskih državljana pokušala da sakriju smestivši ih takođe u punjenje dečjeg jastuka sa motivima crtanih junaka Minionsa.

Izvor:Tanjug.rs
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter