Izvor:
11.08.2017 u 17:45
0

INCIDENT U KAZNENO-POPRAVNOM ZAVODU U KRUŠEVCU: Maloletnik silovao druga iz Doma?

KRUŠEVAC – Tinejdžer I.Š. (17) iz Novog Sada silovao je navodno u noći između subote i nedelje malog M.A. (15) iz Tutina. Nezvanično, incident se dogodio u Kazneno-popravnom zavodu u Kruševcu dok su svi u Domu spavali.

Dva dečaka, obojica štićenici Doma, bili su u istoj prostoriji, kada je stariji od njih navodno iskoristio svog druga u trenutku kada nije bilo drugih ljudi koji bi dečaku pomogli. Dečak I.Š. je nakon seksualnog zlostavljanja udaljen od ostalih štićenika Doma.

"Zbog delikatnosti slučaja, s obzirom na to da je i silovatelj maloletnik, on je udaljen od druge dece u Domu i nalazi se u posebno obezbeđenom prostoru pod pojačanim nadzorom", priča izvor.

Nezvanično, protiv njega se istraga vodi u redovnom postupku i onće ostati u Domu. Oštećeni dečak je posle pregleda lekara takođe ostao u Domu, ali na bezbednom mestu.

Iako delikatna, ovakva situacija u kazneno-popravnim domovima, nažalost, nije neuobičajena. U vaspitno-popravnom domu je trenutno smešteno nešto više od 200 štićenika. Problematično je i to što deca koja su ovde smeštena dolaze i zbog teških oblika nasilja. Tako je među štićenicima VP doma njih 10 odsto osuđeno za nasilničko ponašanje, a 8 odsto za ubistva. mnogi su skloni agresivnom ponašanju,a veliki broj štićenika su pre dolaska u Dom bili žrtve nasilja.

Kurir
Foto: Portal mladi

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter