Izvor:
19.08.2017 u 18:20
0

NOVI DETALJI NAPADA: Teroristi planirali udar na najpoznatiju znamenitost u Barseloni!

Širom Evrope sinoć je organizovana velika potraga za najmanje jednim džihadistom, nakon saznanja da je teroristička ćelija planirala napad na Sagrada Familiu, najpoznatiju katedralu u Barseloni.

Policija i službe bezbednosti krenuli su u potragu za preostalim članovima terorističke ćelije koju čine marokanski državljani, zbog strahovanja da bi mogli da se pripremaju nove napade na popularnim turističkim područjima, piše britanski "Telegraf".

Francuski bezbednosni zvaničnik rekao je sinoć da je španska policija u potrazi za kombi marke "reno" koji je u četvrtak iznajmljen u Španiji, a za koji se veruje da je prevezen u Francusku.

Španska policija potvrdila je sinoć da je Musa Ukabir (17) za kojeg se verovalo da je bio vozač kombija ubijen u Kambrilisu, a objavljena su i imena preostalih osumnjičenih za dva napada u Kataloniji.

Bezbednonosni zvaničnici objavili su da veruju da su napade na Barselonu i Kambrils delo terorističke ćelije koju čine najmanje 12 osoba, a koje su najverovatnije inspirisane napadima koji su se po sličnoj matrici dogodili u Londonu u junu ove godine.

U četvrtak popodne, Ukabir i njegovi saradnici kombijem su gazili pešake u ulici La Rambla u Barseloni, popularnoj destinaciji u Barseloni koja proivalči veliki broj turista. Ubijeno je 14 ljudi, a povređeno više od 100.

Blic

Foto: Arhiva/Tweeter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter