Izvor:
21.08.2017 u 00:48
0

UŽAS POPRAVNOG DOMA U KRUŠEVCU: Pokrenuta istraga o silovanju štićenika!

Više javno tužilaštvo podnelo je sudiji za maloletnike zahtev za pokretanje pripremnog postupka za krivično delo silovanje, odnosno pokrenuta je istraga povodom incidenta silovanja u Vaspitno-popravnom domu za maloletnike u Kruševcu.

Prema pijavi, sumnja se da je 17-godišnji Š. I. obljubio dve godine mlađeg A. M., sa kojim je bio u sobi. Slučaj se dogodio pre desetak dana, u noći izmedju 9. i 10. avgusta, a za to se slučajno saznalo, iako oštećeni A.M. (15) nije sam prijavio šta se dogodilo.

U VP Domu saznajemo da su obojica ovde zbog krtadje, a zajedno su boravili u poluotvorenom odeljenju ove ustanove.

– Bezbednosne kamere su snimile da ih stražari redovno obilaze, ali ne i šta se dešava u samoj sobi, jer je snimanje u sobi zabranjeno.

– Odmah po saznanju dogadaja, maloletni štićenici su urgentno razdvojeni, a oštećeni A.M. je upućen na lekarski pregled u kruševačkoj Opštoj bolnici, gde su primećene povrede koje ukazuju na mogućnost silovanja- navodi naš izvor.

Uprava VP Doma je o ovom slučaju odmah obavestila policiju, nadležno tužilaštvo, Centar za socijalni rad, kao i porodice štićenika. Protiv nasilnika Š. I. je pokrenut disciplinski postupak sa prijavom, a povedena je i interna istraga – navodi zvor Informera.

Saznajemo da će nadležni nakon završetka pripremnog postupka podneti predlog.

izvor/infomer.rs

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter