Izvor:
24.08.2017 u 02:43
0

GNJILANE Uhapšeni strani novinari koji su radili intervju sa Srbinom!

Dvoje proruski nastrojenih stranih državljana, koji su se nalazili na Kosovu i vodili propagandu protiv Kosova, uhapšeni su danas. Izvori u policiji Kosova saopštili su da su uhapšeni su Jurij Georgijevič, novinar iz Letonije, Rodion Denisov i njegova supruga Vera, oboje iz Estonije.

U saopštenju se navodi da su uhapšeni osumnjičeni za "tajne akcije protiv interesa Kosova".

Vest o hapšenju potvrdio je Šaban Azizi iz regionalne policije u Gnjilanu.

– Policija je privela grupu stranih državljana. U toku je provera razloga njihovog boravka na Kosovu – izjavio je Azizi.

Novinarska ekipa uhapšena je na magistralnom putu nakon što je snimila intervju sa gradonačelnikom opštine Parteš Draganom Nikolićem u njegovoj kancelariji u Pajsanu.

– Nakon što smo završili intervju, novinari su me obavestili da su završili posao na Kosovu i da kreću prema Bujanovcu – rekao je Nikolić.

Novinarska ekipa je boravila dva dana na Kosovu obilazeći srpske crkve i manastire i ovo im nije bila prva poseta Kosovu.

izvor/alo.rs

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter