parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

MI6 PLANIRAO DA LIKVIDIRA SLOBODANA MILOŠEVIĆA? Scenario ubistva primenili na princezu Dajanu!

Bivši pripadnik MI 6 Ričard Tomlinson tvrdi da je Slobodan Milošević bio meta te britanske obaveštajne službe koja je za to razradila poseban plan.

Kako navode "Večernje novosti", taj plan je kasnije primenjen za uklanjanje britanske princeze Dajane.

"Novosti" pišu da je ta saznanja Tomlinson izneo još pre deset godina pred Visokim sudom pravde u Londonu, anjegove tvrdnje dobile su na aktuelnosti nakon nedavne izjave penzionisanog obaveštajca Džona Hopkinsa (80), koji tvrdi da je lično učestvovao u akciji "uklanjanja" princeze od Velsa. 

Prema Tomlinsonovim tvrdnjama koje su se našle i u dokumentarnom filmu o mračnom delovanju britanske obaveštajne službe MI 6 "Prljava igra", nekadašnji predsednik SRJ trebalo je da bude ubijen 1993. na način da to izgleda kao saobraćajna nesreća. Kao mesto za taj plan izabran je tunel u Švajcarskoj, nedaleko od Ženeve gde je Milošević trebalo da učestvuje u međunarodnoj konferenciji o bivšoj Jugoslaviji. 

Plan je bio da se nesreća izazove kada Miloševićeva limuzina bude išla preko planine, paljenjem jakih svetala ili lasera koji bi zaslepeli Miloševićevog vozača. Navodno je procenjeno da bi takav scenario imao najveće šanse za smrtni ishod. 

Očevici nesreće u tunelu, u kojoj je stradala princeza Dajana, tvrde da su pre nezgode videli zaslepljujuća svetla "To je samo jedna u nizu jezicih slučajnosti između plana atentata naMiloševića i smrti lejdi Dajane", tvrdi Tomlinson. On dalje tvrdi da se odustalo od plana za likvidaciju Miloševića, ali je taj scenario primenjen na uklanjanje princeze Dajane.

 

Izvor:b92.net
Foto:Wikimedia

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost