Izvor:
14.09.2017 u 22:01
0

SLUČAJ „BENTLI“: Odbijena žalba javnog tužioca!

Trojica osumnjičenih za ugrožavanje sigurnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića u slučaju "bentli" ostaju u pritvoru.

Krivično vanraspravno veće Višeg suda u Beogradu odbilo je danas žalbu javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva koju je priložio protiv rešenja ovog suda od 4. septembra a kojim je odrđen pritvor od 30 dana Luki Raduloviću, Milošu T. i Stevanu D, koji su "bentlijem" presreli kolonu predsednika Aleksandra Vučića.

Njima je, kako se navodi u sopštenju suda, određen pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke.

– Krivično vanraspravno veće je navode žalbe Višeg javnog tužilaštva ocenilo kao neosnovane, imajući u vidu da je po oceni ovog veća, sudija za prethodni postupak pravilno postupio kada je osumnjičenima odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke, a našao je i da u konkretnom slučaju ne postoje okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo – navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Krivična dela za koja je zaprećena kazna zatvora do 10 godina spadaju u nadležnost osnovnih sudova, a dela preko 10 godina zatvora u nadležnost viših sudova, osim ako posebnim zakonima ili zakonskim odredbama nije drugačije određeno.

Telegraf
Foto: Facebook/Luka Radulovic/Twitter/BOKiNFO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter