INĐIJA: Policija zaplenila veliku količinu oružja

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa Policijskom upravom Sremska Mitrovica, NKTC-om i Policijskom upravom Novi Sad, na teritoriji opštine Inđija pronašli su i zaplenili veliku količinu oružja, saopštio je danas MUP.

Prilikom pretrage placa, na kome se nalazi nezavršena i napuštena kuća, u vikend naselju na teritoriji opštine Inđija, policijski službenici su, u zemlji na oko 40 centimetara dubine, pronašli plastično bure zapremine oko 120 litara sa većom količinom oružja.

Policija je zaplenila 17 pištolja i revolvera, devet pušaka uglavnom automatskih, dva "Škorpiona", četiri ručne bombe, oko 1.500 metaka različitog kalibra, 250 grama praškaste materije, kao i veću količinu prateće opreme - prigušivači, optički nišani, kutije za municiju, zaštitne rukavice.

Sumnja se da je navedeno oružje služilo za pripremu i izvršenje krivičnih dela, kao i za pripremu izvršenja krivičnih dela prikrivanja sredstava izvršenja krivičnih dela i sakrivanje predmeta izvršenja krivičnih dela, navodi policija.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno rade na utvrđivanju svih činjenica u vezi sa ovim slučajem.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost