parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

Detalji tragedije u Kniću: TUGA, MALIŠAN (3) BIO ŽEDAN PA SE UDAVIO!

Beživotno telo trogodišnjeg dečaka Branislava Sofrenića pronađeno je u sredu oko 18.30 u selu Pretoke kod Knića u buretu u kojem je bilo malo vode.

Kako se saznaje, brata koji se udavio u buretu pronašli su braća i sestre, koji su odmah alarmirali majku Silviu K. (33), a ona lokalnu lekarsku ekipu Hitne pomoći.

Sahrana nesrećnog mališana obaviće se danas u 13 sati na mesnom groblju u selu Pretoke.

- Potresena majka, koja je u drugom stanju, uspaničeno je obavestila Hitnu pomoć u Kniću da se njen sin udavio u buretu. Lekarska ekipa je alarmirala policiju. U dvorištu kuće policija je zatekla jeziv prizor petoro dece koja su jedno drugom do uveta kako dozivaju brata, koji se nalazio u buretu s vodom - počinje da objašnjava sagovornik upućen u slučaj.

Prema njegovim rečima, iako je lekarska ekipa brzo došla i pokušala reanimaciju nesrećnog mališana, za njega nije bilo spasa.

- Kako od majke nije bilo moguće uzeti izjavu, jer je bila u teškom psihičkom rastrojstvu, a i zato što je u poodmakloj trudnoći, uzete su izjave dece u prisustvu radnika centra za socijani rad. Kako se deca tvrdila, a u pitanju je petoro dece, do tragedije je došlo jer je mališan bio žedan. Dok su se ostala deca igrala, on je pokušao da uzme vodu iz bureta, međutim, okliznuo se, pa je upao u bure. Nakon nekog vremena, deca su primetila da im nema brata, te su pogledala u bure i tamo ga ugledala - objašnjava sagovornik.

Prema nezvaničnin saznanjima radi se o socijalno ugroženoj porodici, čija deca su prepuštena sama sebi odnosno ona su bukvalno čuvala jedno drugo.

Meštani sela Pretoke u šoku kažu da se dogodila tragedija kakvo selo ne pamti.

- Šta da vam kažem, u buretu je bilo malo vode, a dečak je bio žedan i hteo je da pije. Upao je i udavio se, ali nije nam jasno kako, jer je bilo baš malo vode, ali opet dovoljno da mu utone glava. Dečakova majka ne može da se oporavi od šoka, što je razumljivo, jer kako biste se vi osećali da vidite mrtvo dete. O njihovoj porodici mogu da kažem da je normalna i da su se izdržavali od poljoprivrede. Otac je obrađivao svoje njive, a po potrebi je išao u nadnicu kako bi obezbedio hranu za svoje ukućane. Majka dečaka Silvia K. je brinula o kući, a kada joj se ukazivala prilika nijedan posao nije odbijala - ispričala je njihova komšinica.

 

Srbijadanas.com
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Cetvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:15 Letnji kamp Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Letnji kamp Jutarnja kafica
13:00 Vesti
13:05 Letnji kamp Jutarnja kafica
14:00 Letnji kamp - Live
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
21.00 Srbija na dlanu
22:00 Letnji kamp - Live
02:30 Letnji kamp - Live