Izvor:
13.10.2017 u 21:55
0

Mafijaška egzekucija: Ubijen grčki advokat koji je trebalo da brani Srbe na Zakintosu!

Poznati grčki advokat Mahalis Zafiropoulos, koji je pre dva dana brutalno ubijen u svojoj kancelariji u Atini, bio je jedan od advokata koji je preporučen za slučaj ubistva američkog državljanina bakarija Hendersona na Zakintosu, za koje su optuženi državljani Srbije.

– Kolega Mihalis Zafiropoulos jedan je od najboljih advokata u Atini. Trebalo je da sarađujemo, preporučen mi je za slučaj Zakintos, ali sam prvo krenula u pregovore sa kolegom Kougiasom i sa njim se dogovorila… Kolegal Mihalis je bio opcija dva – rekla je za "Blic" beogradska advokatica Zora Dobričanin, koja zastupa naše državljane uhapšene na Zakintosu, osumnjičene za učešće u ubistvo Amerikanca Bakarija Hendersona, u julu ove godine.

Dobričanin napominje da je, iako Zafiropulos nije bio angožovan u "slučaju Zakintos", prilikom sledeće posete Atini trebalo da ga kontaktira, jer je bio aktivan u Advokatskoj komori Atine.

Advokatska komora Srbije i Advokatska komora Vojvodine poslale su telegrame saučešća komori u Atini zbog brutalnog ubistva kolege.

– Preduzećemo i druge aktivnosti u cilju solidarisanja sa kolegama iz Atine. Moj predlog je da na jedan dan i na jedan sat okupljanjem ispred sudova pokažemo naš stav prema ubistvima advokata gde god bili – kaže advokatica Dobričanin i podseća da nijedno ubistvo advokata u Srbiji već godinama nije rasvetljeno.

Napominje da dok se ne rasvetle, u tom mraku crnih brojku, svi smo u opasnosti.

Krivičnog advokata Mihalisa Zafiropulosa (52) hicima iz pištolja su ubila dva maskirana čoveka u četvrtak uveče u njegovoj kancelariji, nakon čega su pobegli. Po podacima policije, Zafiropulosa su hladnokrvno ubila dvojica s kapuljačama na glavi, koji su ušli u njegovu kancelariju predstavljajći se kao klijenti. Kancelarija je između četvrti popularne među mladima, Egzarhije, i najekskluzivnije astinske četvrti Kolonaki.

blic.rs
Foto: daypress.gr/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter