Izvor:
21.10.2017 u 22:26
0

KAO U KUMU: Mafijaško ubistvo na Trošarini po sicilijanskom šablonu!

Ivan Ćirić Ćira (38), koji je preživeo tri pokušaja likvidacije, i Ivan Milić (31) likvidirani su juče po receptu sicilijanske mafije usred bela dana naočigled stotinak ljudi.

Surovi obračun pripadnika podzemlja dogodio se juče oko 11.30 u ulici Save Maškovića, kod Trošarine. Likvidaciju su verovatno snimile kamere sa dva objekta – zgrade Poreske uprave i Erste banke, i snimci će verovatno biti od pomoći inspektorima. Inače, Ivan Ćirić, za koga se sumnja da je bio meta, preživeo je podmetanje eksploziva pod njegov automobil u februaru ove godine u naselju Braće Jerković. Tada je u eksploziji jedva izvukao živu glavu, ali je ostao bez ruke.

Sumnja se da je do Ćirine likvidacije došlo usled poslova obezbeđenja.

Postoje indicije da se Ćirić zamerio jednoj jakoj ekipi i nije hteo da im popusti u vezi sa poslovima obezbeđenja klubova. On je sve svoje prijatelje iz kraja ubacio da rade kao obezbeđenje, a to se nekom nije dopalo – rekao je sagovornik upoznat sa slučajem.

Kako saznajemo, Ćirić i njegov drug Milić vraćali su se kući “pežoom 207”, kada su ušli u Save Maškovića i zaglavili se u saobraćaju.

Ćirić je razgovarao telefonom, dok je Milić vozio. Iznenada ih je obišao manji motocikl nalik na skuter i kada se našao u ravni s njima, suvozač s motocikla je otvorio vatru iz pištolja. S dva metka je pogodio prvo Milića, koji je vozio automobil, a potom je još dva ispalio u Ćirića. Ćirić je, iako ranjen, uspeo da istrči iz automobila, pretrčao je ulicu i tada su ga noge izdale, te je pao na trotoar. To je iskoristio ubica, koji mu je prišao i hladnokrvno ga overio, pa je zajedno s svojim saučesnikom pobegao prema naselju Braće Jerković – rekao je očevidac surove likvidacije.

On je dodao da je ubrzo došla lekarska ekipa i da je oko pola sata pokušavala da reanimira Ćirića, ali za njega je bilo kasno. Prema nezvaničnim saznanjima, ubica i naručilac ubistva su do tančina isplanirali Ćirićevu likvidaciju. Sumnja se da su ga oni danima pratili, upoznali se sa njegovim navikama i kretanjem. Jučerašnji dan su izabrali za zločin jer je većina policajaca bila angažovana na vojnoj manifestaciji na “Batajnici”.

Inače, Ćirić se dovodio u vezu sa nekadašnjim pripadnicima voždovačkog klana i trgovinom drogom, ali iako je bio više puta privođen, nikada nije bio osuđivan. Ćirić je u februaru preživo treći pokušaj ubistva, kada je eksplodirao automobil koji se vodio na njegovu majku. Nakon izlaska iz bolnice on je rekao da ne zna ko mu je podmetnuo bombu i demantovao da je narko-diler. On je rekao da živi mirnim porodičnim životom i da je imao velike zdravstvene probleme, zbog kojih nije izlazio iz bolnice. Objasnio je da je 2004. godine ranjen u stomak zbog saobraćajne čarke, a ne u nekom mafijaškom obračunu. Takođe je objasnio da bomba koja je 2011. godine pronađena ispod njegovog automobila nije bila namenjena njemu.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter