Izvor:
01.11.2017 u 13:04
0

RAZREŠENJE ZLOČINA U PODGORICI: Ubio tetku zbog novca?

Zatrušujuća smrt Durije Durke Pojatić (78), ugledne profesorke ruskog jezika u penziji potresla je Podgoričane i već dva dana glavna je tema žitelja ovog grada.

Ona je ubijena u svom stanu u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, gde je živela sama, a jedini osumnjičeni za monstruozan zločin je bratanac Emir Sarvan iz Pljevalja, koga je policija zatekla pored beživotnog Durijinog tela prilikom upada u stan. Sumnja se da je ubistvo počinio zbog novca.

Prema rečima komšija, nesrećna žena boravila je sama u stanu na trećem spratu. Deca joj žive u inostranstvu, a nju su pazili prijatelji koji su je svakodnevno obilazili. Pretpostavlja se da je osumnjičeni bratanac u besu do smrti izudarao tetku rukama, nogama i čime je stigao. Priča se da je od nje tražio novac koji je čuvala u stanu i da je deo para pronađen kod Sarvana prilikom hapšenja. O vrsti i broju povreda istražitelji se još nisu izjasnili, a sve će se znati nakon obavljene obdukcije.

Profesorkino beživotno telo našli su njen rođak i prijateljica koja se čudila zašto Durka ne otvara vrata i ne javlja se na telefon. Kada su ušli u stan videli su razbacane i polomljene stvari, prolivenu krv nesretne starice koja je ležala mrtva na krevetu u spavaćoj sobi, dok je pored nje mirno sedeo Emir.

Sarvan je trgovac. Često je putovao na relaciji od Pljevalja do Podgorice, a njegovi sugrađani kažu da nije bio problematičan.

– Radi se o mladiću koji je bio povučen. Znali smo da ima tetku u Podgorici, koja ga je često novčano pomagala. Da li je novac razlog što je digao ruku na nju – ne znamo – pričaju Pljevljaci.

Međutim, susedi ubijene Pojatić u Podgorici pričaju da je ona od ranije imala problema sa Emirom Sarvanom. Navodno je često dolazio kod nje, žalio joj se kako teško živi, a ona bi mu pomagala dajući novac. Kako su njegovi zahtevi postajali sve češći i veći, žalila se njegovim roditeljima.

Zbog toga je on navodno fizički maltretirao, da bi ga minulog petka njene komšije prijavile policiji jer se čudno ponašao ispred zgrade. Kada ga je policija pretresla i legitimisala, kako pričaju komšije, nije im saopštio da mu u toj zgradi živi tetka, već se pravdao da čeka taksi i da je došao da zakaže pregled kod pedijatra koji ima ordinaciju u istom ulazu u kojem mu je tetka živela.

Izvor: Novosti
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter