Izvor:
08.11.2017 u 18:12
0

Evo kako je otkriven ubica najboljeg druga: Supruga posumnjala na najgore, pa ga prijavila policiji!

Kada je supruga Filipa Gavranovića htela da uđe u staklorezačku radnju, gde je bilo telo ubijenog pekara, on ju je isterao, što je njoj bilo sumnjivo, pa je o tome obavestila policiju

Filip Gavranović, koji je u petak ubio najboljeg druga Nikolu Ostojića, vlasnika pekare, i njegovo telo tri dana držao u svojoj staklorezačkoj radnji u Resavskoj ulici, uhapšen je nakon što ga je policiji prijavila supruga, saznaje Kurir.

Ona je, naime, posumnjala da on ima veze s nestankom Ostojića i o tome obavestila inspektore, nakon čega je zločin ubrzo otkriven.

Gavranović je najboljeg druga ubio u petak u popodnevnim satima i od njega uzeo oko 20.000 evra jer je bio u dugovima. Jutro nakon zločina se ponašao uobičajeno. Kada mu je javljeno da je Nikolić nestao, otišao je u njegovu pekaru i sav zabrinut nudio pomoć. Onda je prešao preko ulice i ušao u svoju staklorezačku radnju. Ubrzo je došla njegova supruga, ali ju je on isterao napolje.

– Njoj je to bilo sumnjivo, pa je odlučila da se poveri svom ocu, koji ju je posavetovao da sve prijavi policiji. Tako je monstruozni ubica i razotkriven – kaže naš sagovornik.

– Ubi ga prijatelj, kog je Nikola hranio i pojio. Pričali smo svi Veri da ih odvoji, da je Filip zlo! Došao je u subotu mrtav ladan i stao ispred nas, priključio se potrazi, išao po nekim močvarama da ga traži. Od početka smo sumnjali da je on umešan u sve i da Nikola nije mrdnuo iz Resavske. Jadna njegova supruga, ona je dobra i fina, hvala joj što je pomogla u rešavanju – priča za Kurir Ostojićeva tašta Milena dok u rukama drži njegove slike.

Kako kaže, Nikola je stan na Zvezdari u kome je živeo sa suprugom i sedmogodišnjim sinom iznajmljivao, a isti slučaj je bio i sa pekarom u Resavskoj ulici, u kojoj je deset godina radio.

Tašta i prijateljica pokojnog Nikole veruju da je Gavranovića odao auto koji je danima stajao ispred staklarske radnje.

– Tukao je našeg Nikolu dok je bilo života u njemu! Verujemo da je automobil držao ispred jer je hteo u nekom trenutku da ubaci telo u njega i negde ga baci – rekla je tašta ubijenog, dodajući da Nikolin sedmogodišnji sin još uvek ne zna da je ostao bez tate.

Filip Gavranović, kome zbog ubistva prijatelja preti kazna do 40 godina zatvora, kako Kurir nezvanično saznaje, juče nije želeo da iznosi odbranu i odlučio je da ćuti u Višem javnom tužilaštvu.

– Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da mu odredi pritvor do 30 dana da boravkom na slobodi ne bi uticao na svedoke, zbog opasnosti od bekstva, kao i zbog uznemirenja javnosti – potvrdila je za Kurir portparol tužilaštva Tatjana Sekulić. Sud je Gavranoviću sinoć odredio pritvor.

Rodbina ubijenog ističe da je Gavranović godinama iskorišćavao Ostojića.

– Nikola se svega odricao, a Filip mu je sve uzeo. Bili su prijatelji deset godina, a poslednji put je kod nas došao kada smo 20. oktobra slavili rođendan unuku. Vera i Nikola su išli pre toga kod njega na svadbu. To je jedna vucibatina i neradnik, po ceo dan je visio po lokalima u Resavskoj, ništa nije radio – priča kroz suze Milena dok cepa fotografiju sa Gavranovićevog venčanja.

kurir.rs
Foto: Facebook, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter