NEREDI U PAKISTANU: U sukobima policije i islamista, povređeno 50 osoba!

 

Pakistanska policija upotrebila je danas suzavac i vodene topove da bi naterala islamiste u gradu Ravalindi, da odblokiraju puteve koji vode ka Islamabadu, koji su zatvoreni za saobraćaj više od 20 dana, saopštili su pakistanski zvaničnici. 

U sukobima, u kojima su demonstranti koristili kamenice, povređeno je najmanje 50 osoba, ukljucucjući i pripadnike policije, a povređeni su prebačeni u tri obližnje bolnice, preneo je AP.

Prema rečima lekara Mohamada Altafa, 36 povređenih je primljeno u najveću bolnicu u Islamabdu sa respiratornim problemima, među kojima 24 policajca. 

Da bi zaustavila sukobe između islamista, koji podržavaju tvrdokornu islamističku partiju Tehrek-e-Labaik i oko 400 pripadnika paksitanske policije, policija je upotrebila vodene topove i suzavac, izjavio je Rojtersu zvaničnik pakistanske policije Saod Tirmizi, preneo je Rojters.

Prema njegovim rečima, na destine demonstranata je pritvoreno.

Demonstranti su paralisali saobraćaj u prestonici Islamabadu odbijajući da se povinuju sudskoj naredbi da okončaju protest zahtevajući da ministar pravosuđa Zaid Hamid podnese ostavku.

Tvrdokorna islamistička partija Tehrek-e-Labaik optužuje ministra pravosuđa da izmenom postizborne zakletve podstiče bogohuljenje, navela je britanska novinska agencija.

Vlada je objasnila ovaj problem kao administrativnu grešku.

U sukobima koji su 2007. godine izbili između vlasti i pristalica radikalnih islamista kod džamije u prestonici poginulo je najmanje 100 ljudi.

Tanjug
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost