Izvor:
26.11.2017 u 02:26
0

BEČEJ: Trojica dečaka provalili su u kuću starice, opljačkali je, gušili jastukom i nabijali joj štap u usta!

Dva dečaka od 12 i jedan od 14 godina upali u kuću starice Veronike Ric (86), opljačkali je, gušili jastukom i nabijali joj štap u usta. Posle jezivog zlostavljanja mirno otišli u školu.

Trojica dečaka iz Bečeja N. B. (14), N. Č. (12) i F. Z. (12) u četvrtak su provalili u kuću komšinice Veronike Ric (86) u Ulici Spasoja Stejića u tom gradu i zverski je mučili! Golobradi nasilnici su je tukli, davili jastukom i nabijali joj štap u usta, a kad su pomislili da su je ubili, pravili su "selfije" pored njenog tela!

Nakon toga su hladnokrvno otišli u školu! Kad je došla sebi, nesrećna starica je potražila pomoć i završila na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine!

Zbrisali u školu

Kako saznajemo iz istrage, dečaci su upali u kuću Ricove u četvrtak oko četiri sata ujutro, na nagovor N. B., koji živi preko puta nje.

– Kada se žena zbog buke probudila i videla mlade provalnike, oni su je fizički napali, gušili jastukom, šutirali i gurali joj štap u usta. Po svoj prilici su hteli da je ubiju, jer im je videla lica. Na kraju su pobegli iz kuće sa mršavim plenom i otišli u školu! Još se utvrđuje šta su tačno izneli iz kuće – otkriva sagovornik, i dodaje:

– Policija ih je ubrzo uhapsila u okviru druge istrage koja je vođena zbog serije krađa u Bečeju. Dečaci su odmah priznali šta su uradili Ricovoj i inspektori su otišli do staričine kuće, gde su pronašli krvave tragove i DNK maloletnih nasilnika. Takođe su u mobilnom telefonu N. B. našli fotografiju onesvešćene bake, pored koje su se dečaci slikali, očigledno ubeđeni da su je ubili!

Žrtva maloletnih nasilnika inače živi sama od skromne penzije. Ima jednu ćerku koja je povremeno posećuje. Zbog slabe pokretljivosti baka Veronika je pre nekoliko meseci pala u kući i polomila ruku.
Veronika je posle brutalnog napada odvezena u KC Vojvodine u Novom Sadu. Kako nam je potvrđeno, nije životno ugrožena i smeštena je na klinici ORL.

– Pacijentkinja ima višestruke povrede lica, koje su sanirane i za sada je stabilnog stanja – potvrdili su lekari.

Stariji dečak u pritvoru

Predvodnik ove dečačke bande N. B. uhapšen je i priveden dežurnom sudiji za maloletnike. Posle saslušanja njemu je određen pritvor do 30 dana zbog pokušaja ubistva, ali i sumnje da je odgovoran za još dva razbojništva koja su se desila u istoj ulici u Bečeju u poslednjih nekoliko nedelja. Što se tiče mlađih dečaka, oni su pušteni iz policije nakon datih izjava u prisustvu predstavnika Centra za socijalni rad, jer su mlađi od 14 godina i nisu krivično odgovorni.

Arpad B., otac uhapšenog N. B., nije želeo juče da komentariše ponašanje svog sina. Samo je kratko odbrusio okupljenim novinarima:

– Moj sin, moja stvar! Šta vas briga šta on radi, odlazite odavde!

Direktor škole: Poznati po nestašluku

Balog Žolt, direktor Osnovne škole "Šandor Petefi" koju pohađaju sva trojica dečaka, potvrdio je da su nestašni i da je retko ko mogao da ih obuzda:
– Redovno su išli kod psihologa i dobijali za kaznu pojačan nadzor roditelja zbog ponašanja u školi. Roditelji su se odazivali našim pozivima i sarađivali. Međutim, ni na kraj pameti nam nije bilo da su spremni za tako nešto. Odgovorno tvrdim da je škola učinila sve što je u našoj ingerenciji.

Izvor: Informer.rs
Foto: Youtube Printscreen/Людмила Коледова

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter