Izvor:
01.12.2017 u 23:44
0

DONETA PRESUDA ŠVERCERU KOKAINA: Pavloviću ukupno sa falsifikovanjem putne isprave sledi deset i po godina zatvora!

U saopštenju suda se precizira da su Radoš Zečević i Radoje Radulović danas su osuđeni na po tri godine zatvora zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok su prvom ukinutom presudom bili osuđeni na po četiri godine zatvora.

Pavlovićev saradnik Velimir Krivokapić ranijom odlukom Apelacionog suda je osuđen na osam godina zatvora, dok je istom odlukom Branislav Čolević pravosnažno oslobođen optužbi.

Pavlović je osuđen jer je organizovao kriminalnu grupu koja je tokom 2008. i 2009. godine nabavljala kokain u Argentini i Brazilu, koji je zatim uz pomoć moranara koje je angažovao prekookeanskim brodovima prevožen do luka u Italiji, Belgiji i Holandiji.

Drogu je u evropskim lukama preuzimao Krivokapić, kao i drugi pripadnici grupe protiv kojih se postupci vode u pomenutim zemljama, a koji su uhapšeni u akcijama sprovedenim neposredno pre Pavlovićevog hapšenja 2009. godine.

Pripadnici policije ove tri zemlje tada su zaplenili 274 kilograma kokaina, „ulične" vrednosti oko 50 miliona evra, preneli su ranije mediji.

Pavlović je uhapšen u julu 2009. godine samo tri dana pošto je ispod njegovog vozila "maserati" podmetnut eksploziv u garaži u centru Beograda, koji je otkrila njegova supruga kad je htela da ga izveze iz podzemne garaže "Pionirski park".

Pušten je iz pritvora pušen 2013. pošto je sudu položio jemstvo od 600.000 evra, za odbranu sa slobode, kao garanciju da u toku postuka neće pobeći.

Izvor: Informer.rs
Foto:
Twitter/MePinkm

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter