Izvor:
12.01.2018 u 23:09
0

HAPŠENJE U VOJSCI SRBIJE: Saslušanom pukovniku oduzet pasoš!

Pukovnik V.S. koji je u Vojsci Srbije radio kao logističar, danas je na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu priznao krivična dela za koja se tereti, zbog čega tužilaštvo nije tražilo od suda da mu se odredi pritvor, saznaje Tanjug.

On je nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode, ali mu je odlukom suda oduzet pasoš.

Tužilaštvo i sud su zaključili da nema razloga za pritvor jer ne može da ponovi krivično delo pošto je suspendovan, a ne može ni da utiče na svedoke jer je priznanje dokaz više pravne snage od svedočenja.

Osumnjičeni pukovnik je jutros saslušan u tužilaštvu povodom sumnji da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem.

Odluku o predloženoj meri zabrane u narednim satima doneće sudija za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu.

V. S. je uhapšen nakon višemesečne akcije Vojne policije, Vojnobezbednosne agencije Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova, tokom koje je saslušano više lica zbog osnovane sumnje da su izvršila krivična dela trgovina uticajem i zloupotreba službenog položaja, saopšteno je u četvrtak iz Ministarstva odbrane.

Akcija je izvršena po nalozima nadležnih tužilaštva u Beogradu i Novom Sadu.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter