POVEĆANA KAZNA: Ubici taksiste i sveštenika 35 godina zatvora!

 

 

 Apelacioni sud u Beogradu povećao je za pet godina zatvorsku kaznu Miroslavu Matiću i pravosnazno ga osudio na 35 godina zatvora zbog ubistva taksiste Ćire Treneskog i sveštenika Miroslava Čvorovića prošle godine u Glogonjskom ritu u martu 2015. godine.

Istom odlukom, koja je objavljena na sajtu suda, izrečena mu je i novčana kazna od 100.000 dinara, dok su oštećeni upućeni na parnicu.

 Matić je osuđen jer je 12. marta 2015. godine najpre ubio taksistu koji ga je povezao iz Koteža, tako što je u Glogonjskom ritu u njega ispalio više hitaca iz automatske puške, a nakon toga ga i "overio". Uzeo mu je novčanik sa oko 300 do 400 dinara, ličnu kartu, dokumenta i mobilni telefon i taksijem se odvezao sa lica mesta, ali je ubrzo vozilom upao u kanal.

 Posle nekoliko minuta, Miroslav Čvorović, pastor protestantske crkve, zastao je kraj puta, kada je spazio taksi, koji je Matić pokušavao da izvuče iz kanala.

Čvorović izašao iz svog „juga" i ponudio mu pomoć, ali Matić je i u njega ispalio hice i ubio ga kako bi prikrio prvi zločin. Sveštenika je bacio u kanal, uzeo njegov auto i pobegao.

 Mediji su preneli da se dan nakon zločina sam predao policiji u svom rodnom selu Donja Bukovica kod Valjeva, kao i da je tokom suđenja izrazio kajanje za svoja zlodela.

 Apelacioni sud je zaključio da izrečena kazna nije adekvatna težini učinjenog krivičnog dela, te da prvostepeni sud nije u dovoljnoj meri cenio činjenicu što je Matić nakon ispaljivanja rafala u grudi Terenskog, prišao i sa bliskog odstojanja mu ispalio još jedan rafal dok je ležao na ledima, čime je „overio žrtvu“.

Takođe, prema stavu drugostepenog suda, prvostepeni sud nije dovoljno cenio ni to što je ubio Čvorovića, čoveka koji mu je faktički nudio pomoć.

 Osim toga, Apelacioni sud je imao na umu i da je drugo ubistvo izvršeno radi prikrivanja prvog i to je cenio kao otežavajuću okolnost, kao i to što je iz vozila obe žrtve oduzeo manje iznose novca, koje je potršio za kupovinu goriva. 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/BoKISmoKI94

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost