Izvor:
19.01.2018 u 21:02
0

Vršnjačko nasilje u Osnovnoj školi na Novom Beogradu: Učenica prvog razreda davila drugaricu!

U Osnovnoj školi "Kralj Aleksandar Prvi" na Novom Beogradu pre dva dana se dogodio novi incident među decom, i to u prvom razredu. Da sve bude šokantnije, učesnice su dve sedmogodišnje devojčice, od kojih je jedna u inkluziji.

Prema rečima Nine Božović, majke navodno napadnute učenice, sukoba je bilo i ranije.

U sredu, u popodnevnoj smeni, dete u inkluziji pokušalo je da davi moju devojčicu – tvrdi naša sagovornica:

– Kada su se sa malog odmora vraćale u učionicu, drugarica je jurila po razredu, uhvatila je, stezala za vrat, vukla za kosu i udarila u čelo, dok je ona vrištala od bolova. Učiteljica nije mogla da ih razdvoji, već je u pomoć pozvala koleginicu iz susedne učionice. Na poziv učiteljice izletela sam sa posla i došla u školu. Posle sam dete odvela u Tiršovu lekaru, i srećom, nije bilo ozbiljnih povreda. Sličan incident se dogodio i u novembru. Međutim, ona je sad već veoma uplašena i ne želi da ide u školu.

Kako je ispričala Božovićeva, policija je zbog ovog slučaja u sredu bila u OŠ "Kralj Aleksandar Prvi" i napravila zapisnik. I o ovom i o prethodnom sukobu iz novembra je, kaže, obavestila Milana Pušicu, direktora ove novobeogradske škole, ali još nema odgovora.

Ćerka mi je i ranije dolazila modra iz škole, govorila mi je da je drugarica šamara i govori joj ružne reči. Rekla joj je da joj je otac mrtav i da je mi lažemo da je on na putu – kaže naša sagovornica:

– Da zlo bude gore, njen otac zaista radi u drugom gradu, ali bez obzira na to što se sa tatom redovno čuje, ovakve reči potresu je do suza. Roditelji devojčice u inkluziji neće da razgovaraju o njenom problemu, već ignorišu i mene i druge majke i očeve dece iz odeljenja.

Ona smatra da su učiteljici ruke vezane, a kad je, kako kaže, kontaktirala sa direktorom Pušicom povodom prvog incidenta u novembru, on je tada rekao da o tome nikom ne govori i da ne širi priču.

– Ubeđivao me je da će se sve rešiti, a sad je došlo do toga da moje dete ne želi da ide u školu.

Iz Sekratarijata za obrazovanje i dečju zaštitu su potvrdili da su obavešteni o ovom slučaju u OŠ "Kralj Aleksandar Prvi".

– Obavešteni smo samo usmeno, na osnovu čega ne možemo ništa detaljnije reći, dok nas direktor ne informiše pismeno.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter