Izvor:
22.01.2018 u 03:12
0

ZBOG LOŠEG ZDRAVSTVENOG STANJA: Australijanac uhapšen u Beogradu zbog šverca kokaina hitno prebačen u bolnicu!

Australijski državljanin Tristan Voters, koji je u utorak uhapšen u beogradskom hotelu Metropol palas sa još dvojicom osumnjičenih za šverc kokaina, prebačen je jutros iz Prihvatilišta za strance u KBC Bežanijska kosa zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Njegovi punomoćnici su saopštili da mu je u bolnici na Bezaniji pružena osnovna medicnska pomoć, dok njima kao ni njegovim lekarima nije dozvoljeno da ga obiđu, iako, kako tvrde, i dalje ima zdravstvene tegobe.

Votersovi advokati Jelena Rašović, Vladimir Lučić i Jakša Pekovć su ukazali da je njihovom klijentu odstranjen “prakticno ceo digestivni trakt”, te da priroda bolesti zahteva najveću moguću pažnju u pogledu higijene što nije moguće učiniti u Prihvatilištu.

“Zbog hitnosti situacije ovim putem apelujemo na sve drzavne organe da preduzmu neophodne korake kako bi se omogućila adekvatna zdravstvena zaštita Tristanu Votersu”, navodi se u saopštenju.

Votersu, kojeg mediji u Beogradu nazivaju “krupnim narko-bosom, kao i poznatom australijskom biznismenu Rohanu Arnoldu određena je mera “boravka u Prihvatilištu za strance”, pod pojačanim policijskim nadzorom, jer im nije zvanično utvrđen identitet.

Tristanovi punomoćnici tvrde da je njegov identitet nesporan , da se originali pasoša nalaze u policiji, o čemu, je kako navode, izdata i potvrda o privremeno oduzetim stvarima.

“Mi smo prezentovali kopiju njegovog pasoša i pasoš njegove supruge koja ga je i obišla nakon zadrzavanja”, napominje se u saopštenju.

Advokat Peković je juče u izjavi za Tanjug najavio žalbu na rešenje o određivanju boravka u Prihvatilištu, jer se u Srbiji ni Tristan ni Arnold te terete ni za jedno krivično delo, kao i jer imaju originale pasoša koje im je oduzela policija.

Treći uhapšeni u Metropolu, australijanac Dejvid Kembal, je u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, zbog krivičnog dela nedozvolheno držanje i nošenje oružja.

Svi su uhapšeni u saradnji srpskih i australijskih istražnih organa u okviru istrage međunarodnog šverca kokaina, a Srbija čeka zahtev Australije za njihovu ekstradiciju.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter