Izvor:
23.01.2018 u 22:14
0

Hrvatski huligani se nagodili sa Tužilaštvom: Splićanima za divljanje na derbiju četiri do šest meseci zatvora!

Petorica huligana iz Splita, koji se sumnjiče za nasilničko ponašanje tokom utakmice Crvena zvezda – Patizan u Beogradu zaključila su danas sporazum sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu prema kojem su priznali krivicu za kazne od četiri do šest meseci zatvora, koje treba da izdrže u Srbiji.

Istim sporazumom, koji treba da potvrdi Viši sud u Beogradu, predviđeno je da nakon odsluženja kazni budu proterani iz Srbije zemlje, sa zabranom ulaska od pet godina, rekla je branilac nekoliko okrivljenih advokat Maja Trkulja Tanjugu.

Šesti osumnjičeni Splićanin, Damir Tovarević nije potpisao sporazum sa tužilaštvom.

Trkulja je precizirala da su se okrivljeni do sada branili ćutanjem, ali da su danas izneli svoju odbranu pred tužiocem i priznali krivično delo za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, što je bio uslov za zaključenje sporazuma.

Prema nagodbi sa tužiocem, Hrvoje Baković i Ante Firić priznali su krivicu za kazne od po šest meseci zatvora, Jakov Podrug za kaznu od pet meseci, a Ivan Mišković i Stjepan Mihovilović za cetiri meseca zatvora.

Ovaj sporazum treba da ga potvrdi Viši sud u Beogradu donošenjem presude.

Ovi hrvatski državljani uhapšeni su nakon nereda na beogradskom derbiju sredinom decembra proslse godine, a Viši sud u Beogradu im je 15. januara produžio za još 30 dana pritvor zbog opasnosti od bekstva i uznemirenja javnosti.

tanjug.rs
Foto: Facebook/ivan ronald miskovic, Balkan Gossip/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter