Izvor:
29.03.2018 u 22:04
0

Morina prebačen u Italiju: Hoće li, ipak, biti izručen Srbiji?

Albanski državljanin Ismail Morina, koji je u hrvatskom zatvoru čekao ekstradiciju Srbiji, prebačen je u Italiju, javlja albanska televizijska mreža "Top čenel", a prenela je RTS.

Kako se navodi, Morina, koji je sredinom prošle godine uhapšen u Hrvatskoj, u italijanski zatvor je prebačen u sredu.

Inače, Srbija je raspisala poternicu za Morinom jer je na fudbalskoj utakmici Srbija – Albanija u oktobru 2014. u Beogradu upravljao dronom sa zastavom na kojoj je bila mapa takozvane "Etničke Albanije", što je pokrenulo talas nasilja, nakon čega je utakmica prekinuta.

Iako je hrvatski Vrhovni sud dao zeleno svetlo za njegovo izručenje Srbiji, Morina je u sredu prebačen u italijanski zatvor, jer živi u Italiji.

Hrvatska policija uhapsila je Morinu u junu prošle godine, posle čega je pokrenut postupak za njegovo izručenje Srbiji. Morina se, u međuvremenu, žalio na odluku suda o izručenju Srbiji i zatražio politički azil u Hrvatskoj.

"Top čenel" navodi da je prebacivanje u italijanski zatvor bila "jedina opcija" koju je njegov advokat mogao da izdejstvuje u trenutnim okolnostima.

Albanska policija je 2015. godine, dan pred drugu utakmicu Albanije i Srbije, uhapsila Morinu u centru Tirane zbog posedovanja nelegalnog oružja. Međutim, albanski vrhovni sud ga je pustio iz zatvora posle tri meseca i odredio mu kućni pritvor.

Prištinski mediji su pisali da je Morina sa grupom navijača, odmah posle puštanja iz pritvora, boravio u Vučitrnu na Kosovu.

tanjug.rs
Foto: Facebook/Ismail Morina – Ballisti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter