Izvor:
12.04.2018 u 13:04
0

DRAMATIČNA ISPOVEST OČEVIDACA O PADU AVIONA: „Otkopčao sam pilota koji je još disao, UMRO MI JE NA RUKAMA“!

Bio sam u polju kada je pao avion, video sam kada su se katapultirali i pritrčao sam da pomognem, priča Jan Boljarac iz Kovačice o nesreći u ataru ovog sela u kojoj je danas major Robert Kaloci poginuo, a njegov kolega Aleksandar Matić je teško povređen.

– Kada sam stigao, obojica su disala. Pilota koji je teško disao sam otkopčao i pozvali smo Hitnu pomoć. Preminuo je, nažalost, pre nego što je stigla Hitna pomoć – priča Boljarac i dodaje da mu je major Kaloci umro na rukama.

Njegov prijatelj Vladimir Kuharik zatekao se pred pad aviona na pijaci u Kovačici.

Prvo je, kaže, mislio da se radi o vojnoj vežbi, a tek onda je, kada je otišao u polje, video kakva se tragedija dogodila.

– Bio sam na pijaci i čuo prasak kao grmljavinu i na nebu video dva padobranca koji su tada bili jako visoko. Mislio sam da je neka vojna vežba. Posle pola sata sam otišao tamo i na jednom mestu video olupinu aviona, zaglibljenu duboko u zemlju, a kilometar dalje kacigu, sedište… Meštani su mi tamo ispričali da su pritrčali jednom povređenom u pomoć. Ispričali su mi da su videli avion koji je bio jako nisko i čuli su tutnjanje i potom muk – priča Kuharik.

Školsko-borbeni avion "super galeb G-4", Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije, kojim su upravljali piloti iz Centra za letna ispitivanja Tehničko opitnog centra, srušio se danas oko 9.50 časova u reonu opštine Kovačica, potvrđeno je iz Ministarstva odbrane.

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter