Srđan Obradović, fudbalski sudija, pušten iz pritvora!

Fudbalski sudija Srđan Obradović, uhapšen pod sumnjom da je zloupotrebio položaj, odnosno na fudbalskom meču između subotičkog Spartaka i niškog Radničkog, dosudio sumnjiv penal, juče kasno popodne je pušten iz pritvora Okružnog zatvora u Novom Sadu.

Arbitrov branilac, advokat Goran Karadarević, potvrdio je “Novstima” da je njegovom klijentu ukinut pritvor i da će se u daljem postupku braniti sa slobode. 

U dosadašnjoj istrazi koja se vodi u Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, kako saznajemo, saslušani su svi svedoci, tako da su prestali razlozi za Obradovićev dalji ostanak u pritvoru.

Pored toga, pregledan je i snimak utakmice koja je prenošena na televiziji, a koji se takođe nalazi u sudskim spisima. Svedoci su se, po nezvaničnim saznanjima, između ostalog izjašnjavali i o onome što su zabeležile kamere na terenu.

Deliocu pravde na travnatom terenu na teret se stavlja da je na meču između Spartaka iz Subotice i niškog Radničkog, odigranom 13. Maja u Subotici, zloupotrebio službeni položaj. Ta zloupotreba se, kako saznajemo, ogleda u tome što je svirao penal za domaću ekipu i domaću ekipu i na taj način kako se sumnja, subotičkom prvoligašu pribavio korist, odnosno bodove.

Sam Obradović je, na saslušanju u Tužilaštvu tvrdio da mu pre meča niko niko nije govorio kako treba da sudi, i da smatra da je njegova odluka bila ispravna.

 

novosti.rs
Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
09:00 Bolja zemlja
10:45 TOP SHOP
11:00 Prelo u našem sokaku
11:55 Vesti
12:05 Prelo u našem sokaku
12:55 Vesti
13:00 Prelo u našem sokaku
14:0 Vesti
14:05 Parovi - Nedeljni ručak
16:40 Čađava mehana
17:30 Telemaster
18:25 Ela Ela Show
21:00 Parovi - Izbacivanje
02:30 Parovi - Live