Izvor:
14.06.2018 u 13:03
0

LEKARI MU SE BORE ZA ŽIVOT: U niškom preduzeću metalni poklopac zdrobio radniku noguu!

Radnik jednog niškog preduzeća M.M. (48) teško je povređen oko 9.30 časova na radnom mestu u pogonu ove firme kada ga je metalni poklopac, težak oko dvadesetak kilograma, koji je izleteo pod pritiskom, udario u nogu i bukvalno je zdrobio.

Radnik je u teškom stanju transportovan u Urgentni centar Kliničkog centra u Nišu gde je hitno operisan. Tim lekara pokušao je da mu spase nogu, ali je na kraju ipak morala da se amputira.

– U pitanju je teška povreda leve noge sa opekotinom levog stopala. Urađena je natkolena amputacija. Pacijent je vitalno ugrožen. Nalazi se na aparatima za održavanje života i lekari se bore za njegov život – kaže direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju prof. dr Radmilo Janković.

M.M. je, kako se saznaje, on je u preduzeću zaposlen na mestu ispitivača varova a do nezgode je došlo u momentu dok je mašinom ispitivao varove na elementu koji je napravljen za hidroelektranu „Đerdap“.

– U pitanju je element, takozvana „ploveća maska“ koja se koristi u hidroelektrani. Prilikom ispitivanja varova pod pritiskom od dva bara u jednomtrenutku je neočekivano došlo izletanja metalnog poklopca, teškog oko 20 kilograma. Da li su popustili šrafovi ili je došlo do nekontrolisanog rasta pritiska pa je usled toga metalni poklopac odleteo sa elementa, utvrdiće istraga, kao i da li se radi o nečijem propustu ili je incident mogao da se predvidi i spreči – kaže izvor.

Prema nezvaničnim saznanjima, radnik je imao propisanu zaštitnu opremu koja podrazumeva zaštitne cipele, što je očigledno bilo nedovoljno da spreči ovako teško povređivanje. No, da li je bilo drugih propusta u procesu rada utvrdiće policija i nadležna inspekacija rada.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter