parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

LEKARI MU SE BORE ZA ŽIVOT: U niškom preduzeću metalni poklopac zdrobio radniku noguu!

 

 

 Radnik jednog niškog preduzeća M.M. (48) teško je povređen oko 9.30 časova na radnom mestu u pogonu ove firme kada ga je metalni poklopac, težak oko dvadesetak kilograma, koji je izleteo pod pritiskom, udario u nogu i bukvalno je zdrobio.

Radnik je u teškom stanju transportovan u Urgentni centar Kliničkog centra u Nišu gde je hitno operisan. Tim lekara pokušao je da mu spase nogu, ali je na kraju ipak morala da se amputira.

- U pitanju je teška povreda leve noge sa opekotinom levog stopala. Urađena je natkolena amputacija. Pacijent je vitalno ugrožen. Nalazi se na aparatima za održavanje života i lekari se bore za njegov život - kaže direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju prof. dr Radmilo Janković.

M.M. je, kako se saznaje, on je u preduzeću zaposlen na mestu ispitivača varova a do nezgode je došlo u momentu dok je mašinom ispitivao varove na elementu koji je napravljen za hidroelektranu „Đerdap“.

- U pitanju je element, takozvana „ploveća maska“ koja se koristi u hidroelektrani. Prilikom ispitivanja varova pod pritiskom od dva bara u jednomtrenutku je neočekivano došlo izletanja metalnog poklopca, teškog oko 20 kilograma. Da li su popustili šrafovi ili je došlo do nekontrolisanog rasta pritiska pa je usled toga metalni poklopac odleteo sa elementa, utvrdiće istraga, kao i da li se radi o nečijem propustu ili je incident mogao da se predvidi i spreči - kaže izvor.

 Prema nezvaničnim saznanjima, radnik je imao propisanu zaštitnu opremu koja podrazumeva zaštitne cipele, što je očigledno bilo nedovoljno da spreči ovako teško povređivanje. No, da li je bilo drugih propusta u procesu rada utvrdiće policija i nadležna inspekacija rada.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 Letnji kamp - Buđenje
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Letnji kamp - Live
12:55 Vesti
13:05 Letnji kamp - Live
14:00 Koreni
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:30 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Glamur Specijal
21:00 Ćirilica 
23:00 Letnji kamp - Izbor vođe
02:30 Posle ručka (R)